OKRA-biljart speelt laatste partijtje

OKRA-biljart speelt laatste partijtje

22 september 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

In 1971 startte de toenmalige KWB met een biljartploegje in het parochiaal centrum op ’t Sas. Een meningsverschil zorgde ervoor dat de groep opgesplitst werd. Onder de naam Bredense Biljartvrienden werd de zaal op vrijdagavond ingenomen door Eddy Storme en enkele kompanen. In 1991 startte de KBG, het huidige OKRA, op zijn beurt met een biljartploeg. Van in den beginne was Aimé Broucke drijvende kracht achter deze ploeg, die tweemaal per maand samenkwam in De Caproen.

(c) Johan Vervaeke

In 2020 nam Aimé afscheid als verantwoordelijke van de fietsploeg van OKRA. Een jaartje later is ook de tijd gekomen om vaarwel te zeggen aan een 50-jarige ‘carrière’ bij de biljart, waarvan 30 jaar als verantwoordelijke. Samen met vrouwtje Jeannette Smagghe, die de bar verzorgde, werd hij dan ook stevig in de bloemetjes gezet door ‘zijn’ medespelers. Na een laatste partijtje biljart in de namiddag gingen de mannen, vergezeld van de vrouwen, lekker tafelen en napraten in Bistro Molendorp. Menig anekdote zal ongetwijfeld de revue gepasseerd zijn.

Een laatste partijtje… je leest het goed. Aan het hoofdstuk biljart komt nu jammer genoeg een einde. Er was niemand te vinden die de fakkel van Aimé wou overnemen. Zo sterft deze sporttak binnen OKRA-Bredene een stille dood. Enkelen zullen nog de oversteek naar De Schelpe in Oostende maken. De andere biljartkeus vinden ongetwijfeld een nieuwe eigenaar.

Een grote DANK aan Aimé en Jeannette voor de goede zorgen gedurende al die jaren! (c) Johan Vervaeke