Kerstviering bij Samana Bredene

Kerstviering bij Samana Bredene

4 januari 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Met 106 samaritanen (Samana-leden) was de zaal in De Caproen op zaterdag 17 december goed gevuld. Voorzitster Cecile Verstraete heette iedereen welkom en stelde de medewerkers van de eucharistieviering voor. Priester Nikolaas en diaken Ronny Vanpraet verzorgden de viering. Ze werden bijgestaan door enkele Samana-bestuursleden: Laurette, Claudine en Yvonne. Er was een foldertje met tekst voorzien zodat iedereen kon volgen, meebidden en meezingen. Priester Nikolaas begeleidde het gezang met zijn gitaar. Bij de communie werden de hosties door Ronny en Nikolaas aan tafel uitgedeeld. De dienst eindigde met het zingen van ‘Stille Nacht’.

Na de korte pauze was het tijd voor koffie met gebak. De kopjes stonden klaar en de medewerkers kwamen rond met gebak en koffie. Iedereen kreeg een torengebakje, een hoog en smal, maar zeer lekker taartje. Na de koffie was er een optreden van Cliff en Katrien. Cliff was de accordeonist en Katrien was de zangeres. Het begon met Engelse kerstliedjes, natuurlijk volgden er ook Vlaamse.  Er was niet alleen kerstmuziek maar ook veel gewone populaire meezingers. Er werd niet alleen gezongen maar ook gedanst en de ene polonaise volgde op de andere.

Na  het optreden van Cliff en Katrien  was het tijd om de honger te stillen. Iedereen kreeg een bord voor zijn neus gezet met twee grote boterkoeken en één reuze croissant met boter erbij. Heel lekker! Wat men niet binnen kreeg staken de vrouwen in hun sacoche en sommige mannen in hun broekzak – smakelijk! Tegen 17.15 u. was iedereen verzadigd en na het afscheidswoord van Dirk Declerck begon de terugkeer naar huis in het donker en in de kou. Het was een zeer leuke en smaakvolle namiddag geweest.  (Karel Fischer)