Kerstfeest bij Young Spirit Oostende

Kerstfeest bij Young Spirit Oostende

12 januari 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 28 december werden de jongeren vergast op een heus kerstfeest(je). Bij het binnenkomen konden ze al meteen genieten van een eerste hapje, een partijtje biljart of tafeltennis. Als start van het feest werd even stilgestaan bij de betekenis van Kerstmis. Een introductiefilmpje leverde stof tot uitwisseling. Met een lied en het kerstverhaal volgens Lucas werd dit bezinningsmoment afgesloten. Een muzikaal pak volgde, voor de gelegenheid gestoken in een kerstjasje. Op de tonen van kerstevergreens werd het pak duchtig doorgegeven, om toch maar te ontsnappen aan allerhande doe-, teken- en uitbeeldopdrachtjes. Maar helaas… niemand ontsnapte er aan. Het werd een leuke bedoening. Met een pannenkoek en het uitdelen van de cadeautjes sloten we de avond af. Op zondag 2 januari trekken we naar Brugge voor een bezoek aan de Magdalenakerk en stappen we het lichtparcours ‘Wintergloed’ af. De maand januari staat in het teken van het Don Boscofeest op het einde van de maand. We starten alvast op dinsdag 4 januari met een film over het leven van Don Bosco.
(Johan Vervaeke)

Orphee en zus Ezra wekten bij een van de spelletjes heel wat hilariteit op (c) Johan Vervaeke
Priester-salesiaan Pedro waagde zich aan het maken van een heuse kerstboom (c) Johan Vervaeke
De pannenkoeken smaakten heerlijk als slot van het kerstfeestje (c) Johan Vervaeke