Hervatting liturgische vieringen

Hervatting liturgische vieringen

9 juni 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

Sinds 13/14 juni mogen we de liturgische vieringen hervatten, maar om tijdig bv. ook via het parochieblad jullie te kunnen verwittigen, hebben wij met het team van onze Pastorale Eenheid beslist om pas in het weekend van 20/21 juni te herstarten. Dus in onze 4 kerken: St.-Jozef Bredene-Sas elke zaterdag om 17 u., St.-Theresia Bredene-Duinen elke zaterdag om 18.30 u., St.-Antonius Vuurtorenwijk elke zondag om 9.30 u. en in St.-Rikier Bredene-Dorp elke zondag om 11 u.

In iedere kerk zal er een affiche uithangen met het maximaal aantal toegelaten mensen. Er wordt daarbij uitdrukkelijk gevraagd om mee te helpen zorgen voor de veiligheid en zeker altijd 1,50 meter afstand te houden (bij binnenkomen en buitengaan, bij de communie, bij het plaats nemen op de stoelen). Vanaf 11/7 zijn alle gelovigen verplicht om voor, tijdens en na de viering een mondmasker te dragen.

Onze kerken worden intussen klaargemaakt maar opdat iedereen alles zou ondersteunen en respecteren zetten we hieronder nog eens de belangrijkste regelingen en afspraken op ’n rijtje:

* Naast de koster rekenen we zeker nog op enkele vrijwilligers: voor het mooi terugplaatsen van de stoelen, voor het poetsen, reiningen en ontsmetten na iedere kerkelijke viering (stoelen, deuren, klinken, leuningen, schakelaars, micro’s, kelk, pateen, ciborie, kelkdoekje, ambo, altaar, enz…). We hebben ook telkens 2 stewards nodig die aan de ingang staan en die mee helpen zorgen voor de veiligheid.

* We moeten het aantal misdienaars beperken en er mag nog geen koorzang zijn. Aan de gelovigen vragen we om alleen zachtjes mee te zingen (want dat blijven we natuurlijk graag hebben).

* Onze misboekjes mogen we niet gebruiken. Wel een eenmalig blaadje dat na de dienst vernietigd moet worden.

* Enkel wie nodig is mag binnen in de sacristie en moet altijd eerst met handgel de handen wassen.

* Er is een afzonderlijke ingang èn uitgang (gemarkeerd met looplijnen). Bij het binnenkomen en buitengaan wordt er handgel aangeboden. Twee stewards zullen je daarbij helpen. Er wordt ook gevraagd om niet samen te scholen achteraf op het kerkplein.

* Aan de ingang staat een offerblok of mandje voor stoelgeld. Aan de uitgang kan je iets bijdragen in plaats van de omhaling die niet mag doorgaan.

* Er is geen intredeprocessie, en we geven geen hand bij de Vredeswens.

* Zieke gelovigen worden gevraagd thuis te blijven.