Feestweekend 14-15 oktober in Duin & Zee

Feestweekend 14-15 oktober in Duin & Zee

27 september 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Cultuur als wapen tegen armoede

In het weekend van 14-15 oktober slaan drie verenigingen, waar mensen in armoede het woord nemen, de handen in elkaar voor een feestweekend in Duin & Zee n.a.v. de Internationale Dag voor de Uitbanning van Armoede en Uitsluiting  op 17 oktober.

Theatervoorstelling ‘Zie de mens’

Zo nodigen ze op zaterdag 14 oktober om 19.30 u. een toneelgezelschap uit Nederland uit met hun productie ‘Zie de mens’. Zij brengen een kunstzinnige, dynamische voorstelling met spel, muziek en videoprojecties die gebaseerd is op levensechte verhalen van mensen in armoede die de voorstelling zelf spelen. Ze is zoals het leven in armoede: direct, rauw en confronterend, en tegelijkertijd ook poëtisch, teder en liefdevol. ‘Zie de mens’  is een zoektocht naar de zin en onzin van zelfredzaamheid. Dankzij de unieke opstelling bevind je je als toeschouwer middenin de actie, tussen de acteurs die elk op zekere afstand een eigen podium hebben – een herinnering aan de coronatijd waarin deze bijzondere voorstelling ontstond. Na afloop ontmoeten wij u graag om bij een glaasje het gesprek aan te gaan.

Ontmoetingsfeest ‘Komterbie’

Op zondag 15 oktober kan je in Duin&Zee terecht voor een reuzegezellig ontmoetingsfeest. Jong en oud, gezinnen en alleenstaanden, mensen in armoede en mensen niet in armoede ontmoeten elkaar in een ongedwongen sfeer. Iedereen is welkom vanaf 12.30 u. en kan genieten van een dampende pot mosselen met brood of een Breugelse boterham met soep. In de namiddag worden diverse gratis workshops aangeboden zoals volksspelen, buikdansen, gekke kapsels, bloemschikken, happy stones schilderen, knutselen van een vriendschapswand, samen muziek maken,… Ook verrast de bibliotheek ons met een kleine act en is Uitpas aanwezig met een stand. Dit alles met een kopje koffie/thee en een wafel of een stukje taart. Coverband ‘ Allie & The Roosters’ zorgen dan weer voor een swingend optreden. Er is ook een toffe prijs te winnen, maar daarvoor moet je natuurlijk aanwezig zijn!

Inschrijven voor de toneelvoorstelling op zaterdag of de maaltijd op zondag kan via het Uitloket.
Toneelvoorstelling op zaterdag: UitInOostende/Zie de mens
Maaltijd op zondag: UitInOostende/komterbie
Je kan ook de QR-codes op de affiche of flyer inscannen.

Hoorspel ‘Bonnie’

In hetzelfde weekend vieren we het 25 jarig bestaan van de Beweging van Mensen met een Laag Inkomen en Kinderen Oostende, die een hoorspel ‘Bonnie’ in samenwerking met mensen in armoede zullen brengen. Dit gaat door in O.666 aan de Hendrik Baelskaai. Voor tijdstippen en reservatie: www.zandzand.be/bonnie

Dit feestweekend is het resultaat van een samenwerking tussen ATD Vierde Wereld-Kust, Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen Oostende, Kwiedam-CAW Noord-West-Vlaanderen, Werkgroep 17 oktober en Stad Oostende.
(Johan Vervaeke)

Meer info bij parochieassistent Johan Vervaeke (0499 434364) of bij Kristine Decroos (0495 101240)