Vriendschapsavond bij Young Spirit Oostende

Vriendschapsavond bij Young Spirit Oostende

2 maart 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Daags na Valentijn kwamen we met Young Spirit samen om… de liefde te vieren. We noemden het een vriendschapsavond en elk mocht iemand meebrengen die hem/haar lief was. Na even ontspannen te hebben, konden we met een arsenaal aan materiaal naar ‘hartenlust’ onze creativiteit botvieren op een uitgesneden houten hartje waarop een theelichtje geplaatst werd. In het bezinningsmomentje lazen we uit de brief van Paulus aan de Korintiërs. Zo hoorden we dat liefde het allerbelangrijkste is in ons leven en dat deze liefde nooit zal verdwijnen. We zongen het samen uit: ’God, U bent liefde, bron van het leven. Zijn liefde geeft ons kracht en hoop, klonk het tot slot. De éclair achteraf ging er vlot in! Wist je trouwens dat deze in sommige gebieden in Vlaanderen ook wel een ‘sjoeke’ of ‘chouke’ genoemdwordt? Best toepasselijk op een avond waarop de liefde centraal staat!
(Johan Vervaeke)