Algemene ledenvergadering OKRA Bredene

Algemene ledenvergadering OKRA Bredene

29 januari 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 16 januari stond teamleider Marnix Van Egroo om precies 14 u. op het podium om de 134 OKRA-leden te verwelkomen die kwamen luisteren naar de plaatselijke werking voor het jaar 2018. Ze werden al meteen verwend met koffie of thee en met lekkere harde nieuwjaarswafeltjes (lukken). “Zet je nere en it e lukke”. Na de koffie nam Rudy Van Avermaet, de zorgverantwoordelijke, het woord om de financiële toestand van OKRA-Bredene even toe te lichten.

Yoga-demonstratie
Yoga, uit het  hindoeïsme afkomstig, leert met bepaalde bewegingen de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen. Yoga-meester Frans Vanneste, had vier yogabeoefenaars gevraagd om onder zijn leiding wat yogaoefeningen te tonen aan de OKRA-leden. Vier mensen voerden de richtlijnen van Frans perfect uit. Zo had iedereen nu eens een idee waar yoga precies voor staat en welke oefeningen je kan uitvoeren.

Me goant e ki zeggen in ’t Ostèns
Na een korte pauze, waarin de dorstige kelen konden gelaafd worden,  nam Roland Desnerck het op om ons met Oostendse spreuken en gezegden  te verrassen. “Oet je mule of ‘k gon me nand gebruukn” (Zwijg of je krijgt een pak slaag). ”Ej dust, mak daj ‘t gat van de kanne kust.” Roland heeft verschillende boeken over het Oostendse dialect geschreven o.a. 2 woordenboeken: één met trefwoorden in ’t Nederlands en vertaling in ’t Ostèns. En andersom: trefwoorden in ’t Ostèns, omgezet in ’t Nederlands. Na zijn optreden verlootte hij drie woordenboeken. Er werden geen lotjes uitgedeeld, nee, hij riep een geboortedatum en wie op die dag jarig was, kreeg een boek. Er werden er ook nog een paar verkocht. Tegen 17 u. was Roland klaar met zijn optreden en was het tijd om de inwendige mens te versterken.

E stute met boerespe
Twee flinke boterhammen met 2 grote sneden boerenhesp werden verdeeld door de medewerkers en daarbij was er voor iedereen een flesje bruine of blonde Leffe. Wie dat niet lustte kreeg iets anders. Sommige eters beweerden dan ze liever varkenshesp aten dan boerenhesp. Maar ze speelden toch alles binnen. Het was ook zeer lekker. Tegen 18 u. waren de borden leeggegeten en trok men beetje per beetje naar huis terug. Bedankt OKRA en medewerkers: ’T was weer e ki stief gèèstig gewist
(Karel Fischer)

Een demonstratie yoga uitgevoerd door Patricia Vertriest, Nadine Machtelincks, Marie-Jeanne Delanote en Dany Vandepitte.