Samen in de soep tegen armoede

Samen in de soep tegen armoede

29 december 2016 0 Door decaproen@hotmail.com

De kerst- en nieuwjaarsperiode is voor de meesten onder ons verbonden met warmte, cadeautjes en vriendschap. In de donkerste periode van het jaar tonen we aan elkaar hoe belangrijk de ander is. Maar Kerstmis heeft ook alles te maken met mensen die het minder goed hebben. Soep is hierbij nog altijd een symbool van de letterlijke warme solidariteit tijdens de campagne van Welzijnszorg. Maar liefst 656 soepacties vonden plaats in de maand december. Bedankt aan alle mensen die hun schouders onder Soep-op-de stoep actie hebben gezet. Want enkel samen kunnen we het verschil blijven maken.

Sint-Theresia verwarmt de innerlijke mens

Op zaterdag 3 december werd na de weekendviering soep geschonken ten voordele van Welzijnszorg. In de namiddag was Patricia reeds druk in de weer met het bereiden van een lekkere, winterse erwtensoep. Deze soep zouden we na de viering aanbieden aan onze kerkgangers in het kader van de actie Soep-op-de-stoep. Twee dames van de liturgische werkgroep verdeelden de soep in bekers. Velen vonden het wel fijn om na de mis te kunnen genieten van een kop warme soep, die fel gesmaakt werd door de aanwezigen. Uit de reacties bleek dat mensen dit als leuk ervaren om na de viering wat na te blijven met iets warms en een leuke babbel en dat dit meer zou mogen gebeuren. Dit is na de eredienst toch ook een beetje (parochie)gemeenschap vormen? De soep was gratis maar men kon een vrijwillige bijdrage in het potje steken en zo verzamelden we 52 euro voor de mensen in armoede. Niet slecht toch?

Vormelingen van Sint-Rikier maken zelf soep

In Bredene-Dorp werden de kandidaat vormelingen aangesproken om dit initiatief te ondersteunen. Op zaterdag werden, onder het culinaire oog van Mireille, wortelen, ajuin en een complete pompoen verwerkt tot 85 liter soep om uit te delen op zondag 11 december. Na de gebedsviering, waarbij ook eerstecommunicanten, vormelingen en heel wat ouders aanwezig waren, werden bekers vol lekkere soep gevuld en uitgedeeld aan de mensen die in de kerk bleven. Een dertigtal gevulde literpotten stonden ter beschikking van mensen die liever thuis hun soep opaten. In een mum van tijd was de soep ‘uitverkocht’. Ook hier mochten de mensen een bijdrage naar keuze schenken aan Welzijnszorg. De opbrengst is iets meer dan 200 euro. Voor de vormelingen is dit een mooie beloning voor het harde werk dat ze geleverd hebben. Dankjewel hiervoor! Het geld wordt integraal geschonken aan mensen en kinderen in armoede van bij ons.

Welzijnszorg steunt fantastische armoedeprojecten en met jouw gift geef je een medemens die het moeilijk heeft, een belangrijke duw in de rug. Bedankt voor je steun!