Soep ten voordele van Welzijnszorg

Soep ten voordele van Welzijnszorg

17 december 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Tijdens de 2e en 3e zondag van de Advent werd er in onze vier kerken soep geschonken ten voordele van Welzijnszorg. De actie ‘Soep op de stoep’ bracht in onze federatie de mooie som van 348,23 euro op.

Voor de vormelingen van Sint-Jozef en Sint-Rikier was dit gekoppeld aan de hun voorbereidingsdag. Als tochtgenoot werkte Elke in de voormiddag rond het thema Welzijnszorg. De vormelingen bekeken een filmpje rond armoede waarin ervaringsdeskundigen getuigden hoe zij armoede beleven in hun dagelijkse leven. Aan de hand van deze pakkende getuigenissen ging Elke in dialoog met de jongeren. Ze belichtte ook even de werking van Welzijnsschakel De Caproen op ’t Sas en vroeg de jongeren een mooie (kerst)boodschap op te schrijven. Deze waardebon ‘goed voor’ siert straks de vele kerstpakketten die mensen in armoede tijdens de komende voedselbedeling meekrijgen. In de namiddag maakten ze samen soep die ze na de mis zouden aanbieden voor de symbolische ‘soep op de stoep’. Voor deze soep gebruikten ze een eigen vormelingenrecept. Ze verwoordden het als volgt: “Dankbaarheid werd geschild en gewassen. We zijn blij met het mooie rondom ons en met de vruchten en groenten uit de natuur. Zonder de kunst van de natuur waren er geen wortelen voor in de soep. Geluk: we zijn gelukkig dat we samen op weg mogen gaan, op weg naar ons Vormsel. Stap voor stap. De vriendschap, het teamwork, het geluk dat we mochten ervaren als de soep begon te koken en lekker begon te geuren. “Dit hebben wij samen gemaakt”. O ja, de ajuinen prikten in onze ogen. We staken er ook wel wat van ons verdriet in. Door het vuur borrelde de soep zoals wij soms binnenin koken van woede. Maar, weet je wat er nog inzit? Een vleugje van ons DNA. Want we hebben het beste van onszelf gegeven.” Dankjewel vormelingen!

De vormelingen van Sas en Dorp maakten met de glimlach de groentjes schoon
Parochieassistent Johan kondigde, in gepaste outfit, de soep op de stoep-actie aan

In Sint-Theresia bleven vele mensen na de viering van 7 december wat hangen en nuttigden een kop warme erwtensoep, gemaakt door Patricia. Proficiat hiervoor, het was lekker en velen vonden dat dit elke week mag gebeuren in de wintermaanden. Een hartverwarmende kop soep en een leuke babbel kunnen deugd doen voor iedereen. En er was ook een mooie opbrengst voor Welzijnszorg.

Op zondag 15 december was er dan soep op in Sint-Antonius. Liliane en Walter hadden dit mooi voorbereid en heel wat kerkgangers en vormelingen proefden van de heerlijke soep of namen een litertje mee naar huis. Hartelijk dank aan iedereen die achteraan in de kerk nog wat gezellig bleef napraten!

Liliane en Walter aan de bedieningstafel
Velen genoten van een lekker bekertje soep