Nevendiensten advent op ’t Sas

Nevendiensten advent op ’t Sas

31 december 2017 Uit Door decaproen@hotmail.com

Elk jaar worden in de winterkapel van de St.-Jozefskerk met de advent vier nevendiensten verzorgd voor de eerste communicanten. Dit jaar waren ook de jongens en meisjes van St.-Rikier welkom. Dit leidde tot een wekelijks bezoek van zo’n 30 à 35 kinderen. Telkens werd gewerkt rond een bepaald thema. Iedere week werd een kaarsje meer aangestoken en de kerststal aangevuld met figuurtjes. Een verhaal, een gebedje, een doe-momentje waren de vaste ingrediënten. Tijdens de offerande werd ook voor de mensen in de kerk zichtbaar waarrond de kinderen gewerkt hadden. Dank je wel Marleen en Isabelle voor jullie wekelijkse inzet!

Elke week groeide de kerststal aan © Johan Vervaeke
Een appeltje werd ingepakt… als geschenk voor Jezus © Johan Vervaeke
Het doe-momentje kreeg een plaatsje bij de kerststal in de kerk © Johan Vervaeke