Samana Bredene op uitstap met bus en treintje

Samana Bredene op uitstap met bus en treintje

1 oktober 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

Op donderdag 21 september gingen langdurig zieken met hun begeleiders en met de vrijwilligers van Samana op uitstap. Samen waren ze met 85. Ze konden kiezen: met het toeristentreintje of op de bus met lift voor rolstoelpatiënten. Om 14 u. nam voorzitster Cecile, op de bus, het woord om ons welkom te heten en een leuke uitstap toe te wensen. Op naar Oudenburg, naar de motorfietsen. Het treintje reed voorop en de bus volgde met een slakkengangetje, maar zo konden we volop genieten van de mooie omgeving.

Oldtimer Motorcycle Museum

Via een paar ultra smalle weggetjes waar de bus net opkon, kwamen we bij het Bikersloft “Groenendijk”. Daar had Johan Schaeverbeke een verzameling van 120 motorfietsen, scooters en bromfietsen tentoongesteld. Er waren ook een paar gewone fietsen bij. Johan gaf ons op een leuke en prettige manier meer dan een uur uitleg over zijn – in België unieke – verzameling motorfietsen. Dat gebeurde in twee groepen. Terwijl de busreiziger uitleg kregen in het museum genoten de treinreizigers van een kopje koffie met gebak in het restaurant. Na een uurtje werden de rollen omgekeerd. Er werden twee gebakjes geserveerd, koffie moest je er zelf bijhalen. Thee halen bleek een probleem, want dat was niet voorzien. Maar André Pollet loste dat op zodat de theedrinkers ook aan hun trekken kwamen.

Avondmaal in Groeneveld Oostende

Tegen 17 u zat iedereen weer op bus en trein en reden we naar Groeneveld voor het avondmaal. We kregen er een grote dubbele boterham met heel wat varkensham erbij en ook wat groentjes. Heel lekker en bijna iedereen at zijn bord leeg, teken dat het smaakte. De drank was zelf te betalen. Er was ook tijd voor een flinke babbel en om 19 u. gaf Dirk Declerck het slotwoord en wenste ons een goede thuiskomst. Opstappen en rijden maar, richting Bredene. De bus reed dit keer voorop en was zo vroeger thuis dan het treintje. Het was een fijne uitstap geweest met dank aan het bestuur en de vele vrijwilligers van Samana.
(Karel Fischer)