Stemmige viering voor het feest van Don Bosco bij de zusters Clarissen

Stemmige viering voor het feest van Don Bosco bij de zusters Clarissen

3 februari 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op 31 januari 1888 sterft Don Bosco. Hij is dan 72 jaar. Het geluk van de jongeren, op aarde en in de hemel, staat voor Don Bosco centraal, daarvoor wil hij zijn leven geven. Om dat levensdoel te bereiken, vindt hij het belangrijk om zoveel mogelijk bij de jongeren aanwezig te zijn en op een hartelijke manier met hen om te gaan. Op dit feest van Don Bosco mocht de Salesiaanse gemeenschap van De Takel heel wat mensen warm welkom heten bij de zusters Clarissen tijdens de viering op 30 januari. Met Young Spirit Oostende brachten we als eerste lezing een stukje toneel. Wanneer een meisje in de kerk komt schuilen tegen de koude wordt ze weggestuurd door de koster. Don Bosco ontfermt zich over het meisje en laat haar de mis bijwonen. Na de viering vraagt hij of ze de week erop terugkomt en haar vrienden wil meebrengen. Zo gebeurt. Don Bosco vraagt naar hun talenten en elk toont wat hij/zij kan. Ook Don Bosco kan wel iets en neemt zijn gitaar. Samen zingen ze een lied. Samen bidden ze een ‘Wees gegroet’. Dit was het begin van Don Bosco’s werk in Turijn waar hij zijn oratorium opricht. Elke zondag kwamen daar vele kinderen samen. De beweging die hij heeft gestart, staat stevig in haar schoenen en ze zet Don Bosco’s droom verder … tot op vandaag!
(Johan Vervaeke)