Op stap met de mannen van de kerststallen

Op stap met de mannen van de kerststallen

4 januari 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op woensdagmorgen 7 december stonden tegen halfnegen, nog in het halfduister, aan de loods van de gemeentelijke technische dienst acht confrériegezellen te popelen van ongeduld, voor de plaatsing van de kerststallen. Frank, Freddy, Germain, Gilbert, Jos, Sissi, Willy en Dierk waren paraat om de aangekondigde regenbuien – die gelukkig vrijwel de hele dag uitbleven – met de glimlach te trotseren.

Germain, Freddy en Frank brachten de stallen ter plaatse en Gilbert, Jos, Willy en Dierk stelden ze op. Sissi legde alles vast op de gevoelige plaat. Tegen de middag stonden de negen stallen op hun plaats. Enkel de kerstbomen ontbraken nog …

Na de middag plaatsten we kerstbomen in en voor de kerk en bij drie van onze kerststallen (gemeentehuis, weide Metsu en rotonde Wackerbout). De valiezenplanken, ruggensteuntjes voor de kerststallen, bekleedden we met de overtollige takken van de kerstbomen die we in de kerk opstelden.

Met onze kerststallen is Kerstmis in Bredene ook dit jaar weer wat meer dan alleen maar kermis: onze kerstwens, een boodschap van hoop en vrede voor alle inwoners.
(Dierk Rotsaert)