Inhuldiging monumentje in Visserskapel

Inhuldiging monumentje in Visserskapel

4 augustus 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 3 juli was er in onze Visserskapel te Bredene de start van de zomerse vieringen, die iedere week doorgaan op zaterdagavond. Als eerste viering was er een mis ter ere van de overleden vissers van Bredene. Het was wel een regendag met dus heel wat minder volk dan gewoonlijk. Tijdens de viering huldigden wij het monumentje in met alle namen van de zeelieden van Bredene, die omkwamen op zee. De initiatiefnemers Piet Wittevrongel en Betty Deley waren ook aanwezig. Het werd een ingetogen viering.

Piet Wittevrongel uit Blankenberge is bekend als de man die al jaren, samen met zijn broer Staf, aan de renovatie van de Askoy II, het voormalige jacht van Jacques Brel, werkt.

Betty Deley uit Bredene heeft een band met zowel de Askoy II als de visserij, en haar vader was ooit IJslandvaarder. Betty is ook secretaris van het Rode Kruis Bredene.

Piet was in contact gekomen met Dirk Reunbrouck uit Oostende, die onderzoek doet naar de visserijgeschiedenis, en zo kwam het drietal op het idee van een gedenksteen voor het Visserskapelletje.

We zijn hen bijzonder dankbaar voor die mooie gift…

Foto’s: Johan Vervaeke