Geloven gaat verder 2022

Geloven gaat verder 2022

25 januari 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Wij zijn zeer verheugd om u de 21ste jaargang van dit verkondigingsproject aan te kondigen. In 2021 kon het initiatief niet doorgaan omwille van het coronavirus. Met de getuigenissen van dit jaar erbij, zullen we in totaal 67 bekende christenen – mannen en vrouwen – over hun geloof en geloofsbeleving (aan het woord) gehoord hebben. Bemoedigd door de blijvende grote belangstelling, maar toch ook voorzichtig omwille van het coronavirus,  willen we in 2022 met dit initiatief authentieke en boeiende geloofsgetuigenissen van bekende en minder bekende christenen brengen.
We nodigen u graag uit om dit jaar te komen luisteren naar de getuigenissen van:

Donderdag 3 februari 2022       Zr. Katharina Michiels: AFGELAST

Zuster Katharina Michiels, abdis van de abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth in Brecht, opent de reeks op 3 februari. Aan de hand van het traktaat Over zeven manieren van minne van Beatrijs van Nazareth schetst ze de dynamiek die van toepassing is in een roepingsproces en ook ruimer in elk gelovig liefdesleven of liefdevol geloofsleven.

Op 17 maart getuigt Olga Vanoverschelde, jarenlang parochieassistent in het dekenaat Roeselare, hoe het leven en ook God haar via talrijke (om)wegen al vele kansen gaf en telkens nieuwe mensen op haar weg plaatste. Ook nu ze met pensioen is, zet ze zich op diverse manieren in voor medemensen.

Marc Steen, bisschoppelijk gedelegeerde voor parochiepastoraal in het bisdom Brugge, sluit op 21 april de reeks af met de getuigenis Ervaringen van genade. Doorgeven wat we mochten ontvangen.

De getuigenissen vinden telkens plaats in Huize Astrid in Oostende (Gentstraat) en beginnen om 19.30 u. Meer info via 059 70 17 19 of 050 44 49 53.

Wij doen er alles aan om dit initiatief veilig te laten verlopen, en vragen ook aan alle mensen die komen luisteren, om de geldende coronaregels te respecteren, zoals Covid Safe Ticket, en mondmasker.
U kunt dit initiatief steunen door een vrijwillige bijdrage aan het einde van de uiteenzetting.
(Deken Antoon Wullepit)

De folder kunt u vinden via deze knop: Folder GGV 2022