Dankviering eerste communie en vormsel in Sas & Dorp

Dankviering eerste communie en vormsel in Sas & Dorp

22 juni 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Veel ouders en communicanten hadden gehoor gegeven aan de oproep van parochieassistent Johan om naar de dankviering te komen. Telkens waren er een ruime 15 kinderen en jongeren aanwezig. Zij brachten kaarsjes aan bij het begin, en ook de symbolen van Drievuldigheidszondag: een scheppende hand voor de Vader, een kruis voor de Zoon en de duif en vlammende vuurtongen voor de Heilige Geest. En ze lazen voor en zongen uit volle borst mee met de liederen die werden gezongen. Bald, Ann en priester Nikolaas waren van de partij om met keyboard, piano en gitaar te begeleiden. Achteraf werd nog nagekaart met een teugsje en in het Sas had Marleen zelfs voor visjes en zeepaardchipjes gezorgd. De aanwezige parochianen getuigden dat het deugd deed om eens met de jongeren in de kerk te zitten.