Uitstap OKRA Bredene naar Poperinge

Uitstap OKRA Bredene naar Poperinge

28 juni 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Met Okra Bredene gaat het goed, dank u ! Deze bloeiende beweging van meer dan 400 leden zorgt met vele activiteiten voor het welzijn van hun actieve senioren. Op 21 mei trokken ze voor een jaarlijkse uitstap met 70 leden naar Poperinge en omstreken. Eerst werd een bezoek gebracht aan de welbekende koekjes- en vooral lukkenfabriek van Destrooper. Er worden wel 23 soorten koekjes gebakken, waarvan de meeste in de vestiging in Ieper. De vestiging in Lo heeft dan weer een uitgebreide bezoekerssectie. Na de interessante rondleiding werd ruim tijd gemaakt voor koffie met een… inderdaad u raadt het. Daarna kwam een rondrit met de bus, die het circuit van de Rally van Ieper nadeed. In de Strooien Henne werd de innerlijke mens versterkt door een lekkere maaltijd. De volgende stop was het Hoppemuseum. Hop is en blijft een onvervangbaar deel van onze Vlaamse biercultuur. Hop kent ook een revival als gezondheidsmiddel en wordt nu vaak gebruikt als middel om bloed te zuiveren. De twee gidsen brachten alle aspecten goed in beeld. Het einde van dit hoofdstuk was een happy end met een streekbiertje in het museumcafé. Buiten zitten met het goede weer was hierbij een must. De bus bracht ons allen terug na een tussenstop in de Macarel op de Brugsebaan voor het avondmaal. Brood met een “schelle hespe en koas” smaakt altijd. Met dank aan het bestuur voor deze geslaagde uitstap.