Samana Bredene – Voorjaarsviering 2019

Samana Bredene – Voorjaarsviering 2019

17 april 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 6 april was het zover. 130 langdurig zieken en hun begeleiders kwamen genieten van de voorjaarsviering in de Cappelrie van Bredene-Dorp.

Eucharistieviering
Medepastoor Nikolaas ging voor in de eucharistie. Patricia had weer een koortje bijeen gesprokkeld om te zorgen voor de liederen. Sommige van de liedjes waren echter onbekend. Gelukkig waren er ook andere waarbij het koortje flink gas kon geven. Vier medewerkers van Samana gingen in de zaal rond met de geconsacreerde hosties zodat iedereen ter plaatse kon communiceren.

Koffie en Chansons d’ Amour
De tafels waren versierd met een paashaasje en met een versierd flesje met een tulpje erin. Ook het podium was mooi versierd. Twee paashazen, een boeket grote tulpen en twee flinke hanige kippen die de struik versierden met hun paaseieren. Bij de koffie of de thee was er een lekker gebakje, een paasnestje. Het smaakte bijzonder fijn. En toen kwam Vera Dobbelaere samen met Eddy Bru, die haar begeleidde op de synthesizer, het podium op. Vera had een prachtige en krachtige stem. Ze bracht Franse liefdesliedjes, chansons d’amour, pour les Français. Tussendoor kwam Georgie even op het podium, niet alleen om te zingen, maar ook om moppen te tappen. De chansons zoals: La vie en rose, Non, je ne regrette rien, l’Important c’est la rose en nog vele andere klonken mooi door de zaal. Zangeres Vera ging ook een paar keer zingend de zaal in om hier en daar een knappe man even tegen haar boezem te drukken. Tijdens een korte pauze voor een babbel en een pintje, gingen enkele medewerkers rond om lotjes te verkopen voor een solidariteitsactie van Samana. Ze verkochten maar liefst 300 boekjes. Fantastisch! De trekking gebeurt op 24 mei en het resultaat zal te vinden zijn in “Visie”. Vera en Eddy kwamen weer het podium op en tegen 17.45 u. waren ze klaar met de chansons. Ze eindigden met een liedje van Edith Pïaf: “Non, rien de rien…”

Broodjes met beleg
De namiddag werd afgesloten met een broodmaaltijd. Er was voor iedereen een schoteltje voorzien waarop drie broodjes met beleg lagen, eentje met vleessalade, eentje met vissalade en eentje met kaas. Lekker! Tegen 18.30 u. trok iedereen welgezind naar huis. De medewerkers hadden nog een hele klus om alles op te ruimen. Mooie namiddag geweest. De langdurig zieken hebben er echt van genoten en hun begeleiders ook. Bedankt Samana en medewerkers. 
(Karel Fischer)