Advents- en kerstboekje ‘Van kribbe tot kerststal

Advents- en kerstboekje ‘Van kribbe tot kerststal

6 december 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Dit jaar vieren we dat Franciscus van Assisi 800 jaar geleden het initiatief nam tot de eerste levende kerststal. De kribbe in het evangelie is daarmee voor velen binnen en buiten de kerk de kerststal geworden.

In ‘Van kribbe tot kerststal’ ontdekken we de portretten van de hoofdrolspelers van de kerststal. En als je goed leest, gaan die figuren van de kerststal eigenlijk over onszelf. Ieder is wel eens Maria of Jozef, ieder voelt zich wel eens als de herders, ieder herkent het verhaal van de wijzen, dat je leven geleid wordt door een teken, ieder weet van de kwetsbaarheid of gebrokenheid van het kind in de kribbe en ieder heeft ooit een beschermengel in zijn of haar leven. Die kerststal gaat over ons leven. Daarom is dit boekje van 168 pagina’s zo’n herkenbaar geschenk in de komende kersttijd.

Eigenlijk is de kerststal iets van thuis, van dichtbij. En dat vraagt ook geen hoog-spirituele inspanning. De kerststal is vertrouwd zoals je meubels, je krant en je boeken vertrouwd zijn. Het is onderdeel van het decor van je eigen leven. En de kerststal doet nog iets anders: duidelijk maken dat er meer is in het leven dan de dagelijkse zorgen en de jachtigheid van ons bestaan. De kerststal herinnert ons eraan dat we niet er voor bedoeld zijn om deadlines te halen en onze taakjes te doen. De kerststal en al die figuren zetten ons in een grotere ruimte.

Advents- en kerstboekje ‘Van kribbe tot kerststal’ is een succes.

Dat dit boekje aan een derde druk toe is, is bijna een mirakel. Want dit succes staat haaks op de krimp van veel geloofsgemeenschappen in Vlaanderen en Nederland.

“Blijkbaar is er een missionaire weg om die krimp te omzeilen. Zo’n kerstboek dat ook gebedenboek is, toont die weg. En daarmee is dit boekje van 168 pagina’s het ideale geschenk of hebbeding in deze eindejaarstijd van advent en kerst. Ik ben wel trots dat het dit jaar in het teken van Sint Franciscus zo een succes is. En ook dankbaar naar allen die hebben meegewerkt aan dit boekje en zo de goede en blijde boodschap delen met duizenden in de Lage Landen.”

Exclusief aanbod voor de parochianen: slechts voor 6 euro

In de betere boekhandel betaalt u voor dit boekje afgerond 10 euro. Speciaal voor onze Pastorale Eenheid kan br. Miguel van het Franciscushuis dit boekje aanbieden aan 6 euro. Elke vrijdagnamiddag, zaterdagnamiddag en zondagnamiddag in het Franciscushuis, Dokter Eduard Moreauxlaan 125, in de Vuurtorenwijk (hoekpand met de Sint Antoniusstraat). Ook tijdens de tentoonstelling ‘DE WERELD VAN KERST’ kunnen parochianen het aan gunsttarief aanschaffen.
(Miguel)