Afscheid van zesdejaars in OLVO-Vuurtoren en Dorpslinde

Afscheid van zesdejaars in OLVO-Vuurtoren en Dorpslinde

26 juli 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

ZESDEJAARS NEMEN BLIJ AFSCHEID IN HET O.-L.-VROUWECOLLEGE OP DE VUURTORENWIJK

Maandag 29 juni kregen onze 6e jaars een afscheidsfeestje op de school (in 2 bubbels). Samen met hun juffen aten ze frietjes en toasten samen in de refter. Ook hadden ze vlaggezwaaien geoefend en met de ouders (op afstand) brachten ze op het St.-Antoniusplein een mooi optreden. Hieronder nog 2 foto’s van de 2 afscheidnemende klassen. We hopen natuurlijk velen nog terug te zien in onze kerk of op één of andere parochiale activiteit, op de Vormselviering in september of als misdienaar in onze kerkdiensten!

Zesdejaars van OLVO-Vuurtoren
Zesdejaars van OLVO-Vuurtoren

AFSCHEID VAN DE DORPSLINDE

Het afscheid van VBS de Dorpslinde zou normaal met een eucharistie gebeuren. Boodschap in een fles zou de viering heten, met aandacht voor de zesdejaars. Een besmetting in de school besliste er anders over. Kerk en Leven editie PE Galilea trok naar de school zelf en praatte nog even met de 5 aanwezige laatstejaars. Eentje was er immers thuis op het moment dat we in de klas waren. Yanaïka Versluys, Zippe Coopman, Iben Van Thomme, Thomas Rivers en Iben Bollenberg overlegden even met elkaar bij het antwoorden op de volgende vraagjes. Hun mooiste herinnering in de zes jaar op school ? De meerdaagse uitstap in het vijfde naar Durbuy. De leuke dingen en de feestjes daar blijven in hun geheugen gegrift. Yanaika voegt er aan toe dat ze vooral deugd had van het contact met haar vriendinnen. En wat ze het meest zullen missen ? Hun vriendengroep, want dat zijn ze ondertussen geworden. Yanaïka ziet het even anders: Ik zal alles van de school missen, want ik was er graag. In ieder geval zien ze uit naar de vakantie om te “chillen”, thuis of in de Ardennen. Tenslotte is er de vraag hoe ze nu naar hun vormsel kijken dat uitgesteld is. Hier krijgen we een diverser beeld in de antwoorden. Iben VT verklaart: ik vind het spijtig dat de mooie kleren die we gekocht hebben tegen dan te klein zullen zijn. Zippe vindt het ook niet zo leuk. Hij verjaart immers op de dag van het vormsel en zal dan maar 1 keer kunnen vieren i.p.v. 2 verschillende keren. Yanaïka uit zich ook: “Speciaal, want je zit al in het middelbaar”. De andere twee klasleden weten het niet zo goed en laten het voor wat het is. Ondertussen staat het vijfde leerjaar in de gang te wachten. Ik bedank deze lichting voor hun inzet en de fijne contacten. Na de vakantie wacht het vormsel en zien we elkaar nog even weer. Ik wens hun een fijne vakantie en bedank de meester en de directie voor de samenwerking en hun inzet in moeilijke tijden. (priester Nikolaas)

Deze jongeren gaan straks naar de middelbare school, vlnr. Iben Bollenberg, Thomas Rivers, Iben Van Thomme, Zippe Coopman & Yanaïka Versluys
Nog even op de oude schoolbanken…