OKRA Bredene – Seniorenfeest 2021

OKRA Bredene – Seniorenfeest 2021

1 december 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 16 november waren 80 Okra-leden samengekomen in De Caproen in Bredene-Sas voor het seniorenfeest. Door de corona was er minder volk dan anders. De deuren gingen al open om 11.15 u. Iedereen kreeg meteen witte of rode wijn mee als aperitief. De tafels waren geplaatst op afstand en telkens voor 4 personen. Tegen 12 u. nam voorzitter Marnix Van Egroo het woord om iedereen welkom te heten en daarna hield Frieda Van Eenoo een korte bezinning waarbij de overledenen van dit jaar even werden herdacht en ook de corona-zieken sterkte toegewenst werden. Daarna nam Mark Standaert, de traiteur, even het woord om uitleg te geven over zijn menu’s. Er was een lekkere pompoensoep, varkensfilet met fruitgarnituur en aardappelstammetjes. Drank werd er gratis bijgeleverd, witte of rode wijn naar believen en ook spuit- of platwater. Als dessert was er koffie met een reusachtig stuk taart, een “tarte maison”.

Tegen 15 u. was iedereen verzadigd en zorgde Dirk Declerck voor muziek. Op elke tafel had hij een briefje gelegd waarop je verschillende liedjes zelf kon voorstellen. Hij bediende een muziek-instrumentenbord, een disco booth, met veel muziek erin en met grote lichten en luidsprekers erom heen. Er klonken liedjes als “Op de vissemarkt ben ik geboren” – Chérie- de tango d’amore” enz. Alle gekozen liedjes kon hij afspelen. Iedereen vond het schitterend.

Tegen 16.30 u. begon men stilaan de zaal te verlaten en tegen 17 u. was het zover, het was gedaan. Jammer! Het was een zeer leuke namiddag geweest. Dank je wel, Okra-bestuur!
Tekst: Karel Fischer
Foto’s: Frieda Van Eenoo