Chiro Sas en vzw Sjoeboe vallen in de prijzen!

Chiro Sas en vzw Sjoeboe vallen in de prijzen!

14 oktober 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Begin 2015 lanceerde Dienstenbedrijf BOD een eigen Fonds Jacky Maes, dit als een blijvende hulde aan de in 2014 overleden Jacky Maes die sinds de oprichting van het bedrijf voorzitter was van de raad van bestuur. Met dit Fonds engageert het dienstenchequebedrijf zich om jaarlijks 10.000 EUR vrij te maken ter ondersteuning van kleinschalige lokale sociale projecten. Op zondag 30 september werden twee cheques overhandigd aan verenigingen die onderdak vinden op De Caproen. Chiro Sas kreeg 4.000 euro voor hun werking met kinderen en jongeren uit de buurt en de kersverse vzw Sjoeboe werd bedacht met 750 euro voor de organisatie van kleuterkampen in het parochiaal centrum tijdens de vakantieperiodes. Respectievelijk Dylan Gryson en Kevin Flander namen de cheques in ontvangst uit handen van Ignace Dereeper, ere-burgemeester van Oudenburg en voorzitter van BOD. In zijn speech prees burgemeester Steve Vandenberghe beide verenigingen omdat zij in hun werking ook kansen bieden aan kinderen uit kansarme gezinnen. Achteraf was het smullen van een lekker ijsje en genieten van een geurende koffie onder een stralend zonnetje.