Kruisweg met leerlingen Don Boscoschool

Kruisweg met leerlingen Don Boscoschool

11 april 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op vrijdag 30 maart kwamen de leerlingen van de Don Boscoschool samen in de St.-Jozefskerk om het passieverhaal van Jezus op een heel originele manier te ondergaan. Kinderen van het 5e leerjaar brachten op pakkende wijze de 14 staties van de kruisweg in beeld. Aan de hand van ‘tableau vivants’, levende schilderijen, werden de laatste uren van Jezus geschetst waarbij naast het beeld telkens een tekst voorgelezen werd. Eenvoudige, korte teksten, gezien vanuit de ogen van een kleine jongen uit Jeruzalem, die het allemaal van heel dichtbij meemaakt. Deze speciale ‘kruisweg’ grijpt enkel plaats in de jaren dat de Goede Week niet in de vakantie valt. Hierbij enkele foto’s die getuigen van dit mooie tafereel.