Zet ‘em op voor mensen in armoede – oproep!

Zet ‘em op voor mensen in armoede – oproep!

31 augustus 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Welzijnszorg organiseert al enkele jaren een ‘goedgemutste breicampagne’. Velen gaan dan aan de slag en breien en haken kleine wollen mutsjes die in december op de innocent smoothies terecht komen. Iedereen kan van deze vrolijke flesjes genieten in een Delhaize, Colruyt of Carrefour tijdens de kerstperiode. Per verkocht flesje goedgemutste smoothie gaat er 0,20 euro naar Welzijnszorg en hun strijd tegen armoede.

10 jaar, we breien er een einde aan

De editie van 2022 zal de tiende maar ook de laatste Goedgemutste Breicampagne zijn. In de afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 1.122.931 mutsjes gemaakt door creatievelingen zoals jullie. In de afgelopen 9 edities kregen we van innocent op deze manier maar liefst zo’n 142.000 euro.

Daarom deze oproep! We hopen dat jullie voor de laatste keer de draad willen oppakken. Nog tot eind september kan en mag je breien, in de vereniging of thuis. Ieder mutsje is belangrijk! Dus doe mee, en brei één muts, of honderd (of iets daar tussenin). De omtrek van de dopjes is 13 cm en de doorsnee 4 cm, dus als je het mutsje plat legt moet ‘ie ongeveer 13 cm breed zijn. De hoogte van het mutsje moet minstens 3 cm zijn.

Je wollige meesterwerkjes kan je in de loop van de maand september binnenbrengen bij parochieassistent Johan in De Caproen, Breendonklaan 2a. Vergeet er geen briefje bij te doen met je naam en adres (voor de bedanking!), hoeveel mutsjes je hebt gemaakt en de datum. Ik zorg ervoor dat deze hun eindbestemming bereiken.

Bedankt voor jullie bijdrage aan en enthousiasme voor de Goedgemutste Breicampagne. Daarmee steken jullie heel wat mensen in armoede een hart onder de riem.