Voorbereiding eerste communie in St.-Theresia

Voorbereiding eerste communie in St.-Theresia

16 mei 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

KLASBEZOEK IN SINT-THERESIA BREDENE-DUINEN

Pastoor Nikolaas ging op bezoek in de beide klassen van het eerste leerjaar voor een halfuurtje waarin de kinderen liederen repeteerden begeleid met de gitaar. De tijd vloog voorbij waardoor de kinderen en de juf afspraken om nog eens samen te komen de weer erop. Terwijl de kinderen oefenden voor de eerste communie, maakten de kinderen die geen communie doen enkele wiskunde-oefeningen. Dank aan juf Mieke en juf Marijke voor de samenwerking.

OUDERAVOND EERSTE COMMUNIE BREDENE DUINEN

Met veel kwamen ze opdagen voor een gezellig samenzijn. Nikolaas had twee bieren meegebracht: een Leffe en een Trappist om een praatje te houden over geloven vandaag. Geloven als jonge ouders vraagt “lef”, maar brengt ook “leven”. De kern van dat leven is Jezus die kwam om te redden en niet om te oordelen. Op die weg mogen wij ge-love-n, dat te maken heeft met “love”, met liefde dus, maar ook met “loven”, een dankbaar mens te zijn. Dat hoeft niet in één twee drie te gebeuren, want God heeft geduld met ons, zoals wij ook best geduld oefenen met de kinderen. Daarvoor stond de Trappist symbool, want trappist kan je maar krijgen door geduld te oefenen in het rijpingsproces. Jeannot deelde daarna tekstjes uit waarna de ouders zelf aan de slag gingen voor het maken van enkele tekstjes. Tenslotte werden nog enkele praktische zaken geregeld.