Dankviering in St.-Jozef

Dankviering in St.-Jozef

19 juni 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 1 juni blikten we, samen met de eerste communicanten en gevormde jongeren, dankbaar terug op de beide feestelijke momenten in mei. Ter gelegenheid van Sacramentszondag mochten we ook nu als vrienden samen zitten rond de tafel, brood en wijn delen met elkaar en zo God in ons midden weten. “Voortaan hoor ik er helemaal bij”, hoorden we een eerste communicant zeggen, alsook een jongere dat “ons vormsel niet het einde mag zijn”. We luisterden naar een verhaal rond ‘eucharistie vieren’, en naar de kinderen die een tekstje lazen. Begeleid door priester Nikolaas op gitaar zongen we nog enkele liedjes uit beide vieringen. Het deed deugd dat we konden rekenen op een mooie opkomst. Hopelijk mogen we als één grote familie en parochiegemeenschap de tocht met deze kinderen verder zetten. Samen door het leven gaan en zeggen: ‘Kom en zie, voor jou staat de tafel klaar. In jouw leven proef ik iets van God. En het smaakt naar meer…!’ Wat ook smaakte was het glaasje achteraf tijdens de receptie, waarbij de kinderen hun knutselwerkjes mee naar huis kregen.
(Johan Vervaeke)