The Starlings veroveren de harten van het publiek

The Starlings veroveren de harten van het publiek

8 december 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Het Covid Safe Ticket en het mondmasker waren verplichte attributen om toegang te krijgen tot het concert van The Starlings op vrijdag 26 november. De groep had er duidelijk ‘goesting’ in in het voor de gelegenheid prachtige en feeëriek verlichte decor van de St.-Theresiakerk. De naam van de groep verwijst naar het Engelse woord voor spreeuwen, zangvogels die graag in elkaars gezelschap vertoeven, zo ook dit duo. Tom raakte bekend met zijn gitaar, Kato met haar ukelele. De twee artiesten bundelden enige tijd geleden hun krachten maar ook hun passie voor muziek én voor elkaar (ze traden onlangs in het huwelijksbootje). Sinds hun deelname aan ‘Liefde voor Muziek’ is hun muzikale avontuur nog succesvoller geworden. In mei 2020 kwam hun eerste album ‘Don’t Look Back’ uit, dat onlangs in een deluxe-uitvoering opnieuw op de markt kwam. Een perfect cadeautje voor onder de kerstboom.

Als start van het concert doken beide singer-songwriters in hun solorepertoire begeleid op piano en gitaar, dat aangevuld met wat strijkers en percussie naadloos overging in de melancholische popmuziek van The Starlings, hoofdzakelijk in een akoestische setting waardoor een warme en intieme sfeer gecreëerd werd in de kerk. Tom en Kato betoverden het publiek met hun mix van covers uit Liefde voor Muziek en eigen songs die de hoogte- en dieptepunten van de liefde en het leven belichten én met hun stemmen die perfect ‘blenden’. Liedjes die trouwens heel goed pasten bij deze winter en kerstperiode. Het talrijk aanwezige publiek mocht hier en daar vocaal ondersteunen en reageerde enthousiast op de meer bekende songs.

Anuschka Steen gaf, als introductie op de avond, een woordje uitleg bij het opzet van dit concert in het kader van het project ‘outreachend bereiken van mensen in armoede’ en bedankte de kerkraad voor het gebruik van de locatie en de vrijwilligers voor het werk ‘achter de schermen’. Parochieassistent Johan Vervaeke zond de mensen dan weer huiswaarts, maar niet zonder een woord van dank aan én een warm applaus voor Jeannot Van Hille, die er wegens ziekte jammer genoeg niet kon bij zijn. De vrije bijdrage die in de mandjes nagelaten werd, is een stevig hart onder de riem voor St.-Vincentius Bredene. Helaas mochten we, door de opgelegde maatregelen, achteraf geen glaasje meer aanbieden en was een ontmoetingsmoment niet mogelijk.
(Johan Vervaeke)

Foto’s: Jes Pollet & Anuschka Steen