Eerste communietocht in Bredene-Duinen en op de Vuurtorenwijk

Eerste communietocht in Bredene-Duinen en op de Vuurtorenwijk

26 februari 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op maandag 18 januari (Duinen) en op donderdag 21 januari (Vuurtoren) tekenden telkens ruim 20 kinderen en hun ouders en vaak ook broers en zussen present in de St.-Theresia- en de St.-Antoniuskerk voor de jaarlijkse eerste communietocht. Via het mooi verzorgde materiaal vanuit de vormingsdienst in Brugge werden 7 etappes uitgestippeld in de kerk. Er waren in beide parochies telkens 7 vrijwilligers (uit parochie en school) bereid om de tocht in goede banen te leiden. Het was allemaal prima voorbereid en velen waren dus ook betrokken… De kinderen werden na elke stop beloond met een stempel of een sticker waardoor ze op het einde van de avond een volledig ingevuld aandenken hadden. Bidden, de eucharistie, vergeven, belangrijke woorden, het doopsel,… het kwam allemaal interactief en beknopt aan bod.

We nodigen alle ouders en kinderen nu al uit voor een laatste instapviering op 23 maart (Duinen) of 24 maart (Vuurtoren).  
(Nikolaas en Dirk)

Eerste communietocht in de St.-Antoniuskerk
Eerste communietocht in de St.-Antoniuskerk
Eerste communietocht in de St.-Antoniuskerk
Eerste communietocht in de St.-Theresiakerk
Eerste communietocht in de St.-Theresiakerk
Eerste communietocht in de St.-Theresiakerk
Eerste communietocht in de St.-Theresiakerk
Eerste communietocht in de St.-Theresiakerk