Jong Dameskoor Amaranthe te gast in St.-Rikier

26 november 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op vrijdag 20 december om 20 u. brengt het gerenommeerde ‘JONG DAMESKOOR AMARANTHE’ een concert in de Bredense Sint-Rikierskerk. Met het ‘Jong Dameskoor Amaranthe’ haalt de Sint-Rikierskerk een wel  zeer befaamd koor in huis. ‘Amaranthe’, dat zijn thuisbasis heeft in Oudenaarde, kan inderdaad een schitterend palmares voorleggen. Het koor werd vaak gelauwerd, zowel op nationale als op internationale podia.

Jong Dameskoor Amaranthe © eigen foto

Een greep uit die successen. In 2015 was het koor winnaar op het Korenfestival Vlaanderen in Kontich. Het jaar daarop promoveerde het naar ere-afdeling op het provinciaal koortoernooi van Oost-Vlaanderen. In Rome, op het internationaal korenfestival Musica Eterna Roma, kroonde de jury ‘Amaranthe’ tot winnaar in de categorie dameskoren en daar bovenop won de dirigent van het koor nog de ‘Conductor’s Prize for Outstanding Achievement’. Op de ‘Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen 2017’ in Maasmechelen behaalde ‘Amaranthe’, als eerste Belgisch koor ooit, de hoofdprijs in de categorie ‘gelijkstemmige koren’ en het kreeg bovendien felicitaties van de jury voor ‘de beste uitvoering van het verplichte werk’. In 2018 won ‘Amaranthe’ de koorwedstrijd CantaRode in Kerkrade (Nederland). Daarnaast kreeg het zelfs nog de publieksprijs én de dirigentenprijs. Dit jaar ten slotte werd het koor winnaar in de categorie ‘dameskoren’ en ‘musica sacra ‘ in Hongarije, op het ‘Budapest International Choral Festival and Competition’.

Johannes Dewilde is de gepassioneerde en muzikaal hoog opgeleide dirigent van het koor. Op vandaag is hij ook nog de vaste dirigent van het kinder- en jeugdkoor Panta Rhei, het concertkoor Endless Voices van de Arteveldehogeschool en de (inter)nationaal bekroonde koren Amaranthe en het vocaal ensemble Saevus. Hij dirigeerde concerten in binnen- en buitenland (onder meer Spanje, Italië, Nederland, Frankrijk, Finland, …) en viel ook als dirigent meermaals in de prijzen.

Na het zeer succesvolle concert ‘Koren onder de toren’ in oktober laatstleden, mogen wij met ‘Amaranthe’ opnieuw een verrassend mooi concert in onze dorpskerk verwachten. De toegangsprijs bedraagt 12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de deur. Kaarten zijn te verkrijgen bij: De Fruithoeve, Klemskerkestraat 100, ’t Fruithof, Dorpsstraat 55 en Boekhandel De Duyne, Duinenstraat 347. Reservatie kan ook telefonisch: 059 32 48 71 of 059 32 22 10 of via mail: sissidevlieger@hotmail.com. Voor de organisatie tekenen de Confrérie van ’t Vynkx- en Woutermansambacht, het Sint-Rikierskoor, de speelgroep ‘Ocarina’ en het Davidsfonds, met steun van de kerkraad Sint-Rikier en het gemeentebestuur van Bredene.