Vormselvieringen in onze PE

Vormselvieringen in onze PE

7 juni 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

De vormselvieringen hadden in het weekend van 13-14 mei plaats in onze 4 kerken. Hierbij een verslagje en foto’s vanuit St.-Jozef en ook enkele foto’s vanuit St.-Antonius en St.-Rikier.

Vormselviering St.-Jozef

‘Dromen, durven, doen’ was het thema van de vormselviering in de St.-Jozefskerk in ’t Sas op 13 mei. In de Bijbel komen dromen vaak voor op belangrijke momenten: om mensen de weg te wijzen, te inspireren, te waarschuwen, aan te moedigen, om hen een nieuwe toekomst te laten zien. Ook vandaag legt God zijn diepste verlangens in het hart van deze jongens en meisjes. ‘Door mijn vormsel toon ik mij bereid om mee te werken aan Gods droom’, klonk het in de viering. Om Zijn droom te realiseren heeft God onze handen nodig. Tijd dus om de handen uit de broekzakken te halen. ‘Laten wij ons bewegen en bereiden door Jezus’ Geest. Maak van dit vormselfeest een nieuwe start’, klonk het nog. In een plechtig moment kregen zij door vormheer Dirk de handen opgelegd, werden zij gezalfd en ontvingen zo Gods Geest die hen de nodige kracht en moed zal schenken bij het waarmaken van hun dromen in hun verdere leven. 
(Johan Vervaeke)

Vormelingen Sint-Jozef (foto Marc Diependael)

Vormsel Sint-Rikier (foto Marc Diependael)

Vormsel Sint-Rikier (foto Marc Diependael)

Vormelingen Sint-Rikier (foto Marc Diependael)

Vormelingen Sint-Antonius (foto Bea Leurs)