Erfgoedcollectie Sint-Rikierskerk online

Erfgoedcollectie Sint-Rikierskerk online

15 maart 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

In het voorjaar van 2022 werd de erfgoedcollectie van de Sint-Rikierskerk geïnventariseerd en gefotografeerd. Kerkraad Sint-Rikierskerk, Kusterfgoed en Confrérie sloegen daartoe de handen in elkaar. Het resultaat van het werk kun je sinds kort inkijken op www.erfgoedplus.be.

Namens de kerkraad werkten voorzitter Gilbert Vanleenhove en penningmeester Daniël Verleene mee, namens Kusterfgoed Nathalie Franck (deskundige erfgoedzorg en digitalisering) en Alice Vandommele (stagiaire) en namens de Confrérie penningmeester Sissi Devlieger en voorzitter Dierk Rotsaert. Samen lijstten ze alle (250!) waardevolle goederen op.

De collectie kan online op verschillende manieren geraadpleegd worden. Met de zoekfunctie is het iets omslachtiger werken. Probeer het dus eens als volgt …Surf naar https://www.erfgoedplus.be. In het keuzemenu bovenaan de pagina klik je op ‘Collecties’. Daarop klik je aan de rechterkant op ‘Religieus erfgoed’. Nu scroll je naar ‘Provincie West-Vlaanderen’, vrijwel helemaal onderaan. In de alfabetische lijst met de namen van de gemeenten vind je Bredene op de vierde plaats.

Klik op de blauwe link ‘kerk Sint-Rikier (Bredene-Dorp)’ en geniet van al het moois dat deel uitmaakt van de collectie van de Sint-Rikierskerk, mooi in beeld gebracht door Daniël Verleene. Als je op een foto klikt, krijg je allerlei informatie over het betreffende item.