Treinritje met Samana Bredene

Treinritje met Samana Bredene

14 oktober 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op donderdag 27 september stonden 82 reislustige langdurig zieken en hun begeleiders klaar voor een treinritje door de regio. Er was een toeristentreintje voorzien en voor wie minder goed te been was, een bus met lift voor de rolstoelgebruikers. 29 hadden er gekozen voor de bus en 53 vonden het leuker op het treintje. Er waren twee opstapplaatsen, één aan de CM in de Duinenstraat en één aan de Caproen op het Sas. En om 14 u. vertrokken we naar Middelkerke.

Bezoek aan het Woonzorgcentrum Haerlebout in Middelkerke

We kwamen eerst terecht in het cafétaria waar we koffie of thee en een flink stuk taart aangeboden kregen. Daarna gingen we het rusthuis bezoeken. Haerlebout was ooit een ommuurde Karolingische hoeve die reeds bestond in de negende eeuw. De Hoeve bood onderdak en bescherming aan al wie binnen de muren verbleef. Het huidige zorgcentrum Haerlebout, is een initiatief van CM Oostende, en is gelegen in de Duinenweg 390 te Middelkerke. Dit wooncomplex omvat woonzorgkamers, zorgflats en assistentiewoningen. We werden verdeeld in vier groepen en konden onder begeleiding van medewerkers van het centrum een bezoek brengen aan het instituut. Er waren 45 woonzorgkamers, 22 assistentiewoningen voor alleenstaanden en koppels en 10 zorgflats voor alleenstaande of voor koppels. De prijzen variëren van 61 euro voor woonzorgkamers, zorgflats kosten 86 euro en assistentiewoningen 36 euro. Telkens per dag. Het was kinesiste Roos die onze groep begeleidde  en alles heel nauwkeurig uitlegde. Het woonzorgcentrum opende voor het eerst zijn deuren op 1 juli 2013.

Op naar Groeneveld in Oostende

Rond 17.15 u. verlieten we Haerlebout en trokken we naar restaurant “Groeneveld” in Oostende. We werden er verwacht om 18 u. Omdat we niet te vroeg zouden arriveren gaf de buschauffeur ons nog een rondritje cadeau. We reden via Leffinge langs het kanaal naar Oudenburg en via Stene naar Oostende. Mooie rit! Met het treintje namen ze een korter omweggetje. We arriveerden in Groeneveld om precies 18 u. We kregen er als avondmaal vier flinke boterhammen met groenten en boerenham.Het smaakte heerlijk. Voor sommigen was het iets te veel. Geen nood! Boterhammetjes, ham en boter in een zakje of servetje en er was weer brood voor morgenvroeg. Het was een leuke dag geweest, We danken Cecile en haar medewerkers voor hun inzet en we kijken al uit naar volgende jaar. Iets over achten waren we weer in Bredene. 
(Karel Fischer)