Geslaagde ingroeiviering in St. Rikier

Geslaagde ingroeiviering in St. Rikier

29 december 2016 0 Door decaproen@hotmail.com

In St.-Rikier stappen we af van de nevendiensten en gaan we voluit voor ingroeivieringen. Op zondag 11 december waren 14 van de 16 eerstecommunicanten aanwezig op een eerste adventsviering met als thema ‘Lichtpuntjes…!’ Zes kinderen brachten de letters aan van het woord ‘welkom’. Hiermee werd duidelijk gemaakt waarover de viering zou gaan. Na het aansteken van het derde adventskaarsje werden de 4 J’s, belangrijke figuren in deze adventsperiode, op eigentijdse wijze voorgesteld aan de kerkgemeenschap. Jesaja en Johannes de Doper waren toen, maar ook vandaag, lichtpunten in een donkere tijd. Zij probe(e)r(d)en mensen wakker te schudden en duidelijk te maken dat het anders kan. In Jezus werd deze droom van een betere wereld werkelijkheid. Maar zullen wij Hem binnenlaten als Hij straks voor de deur staat? Zien wij het lichtpuntje in onszelf? Gaan wij de handen uit de mouwen steken? De eerste communicanten gaven alvast het voorbeeld, als stralende sterretjes op weg naar hun feest. Voor hen wordt een plaatsje gereserveerd aan de tafel van Jezus. Ook de vormelingen kregen een taak binnen de viering en mochten schuldbeden en voorbeden voorlezen waarbij opgeroepen werd onze ogen niet te sluiten voor dingen die fout lopen in de wereld en lichtpuntjes te zijn voor anderen. Liesbeth bracht in naam van iemand in armoede een pakkende getuigenis tijdens het collecteweekend van Welzijnszorg. Op het einde van de viering wachtte een dampende kop soep… Dank aan diaken Rudy en de catechisten voor deze warme, deugddoende viering.