Start nieuw werkjaar voor Young Spirit Oostende

Start nieuw werkjaar voor Young Spirit Oostende

17 november 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 2 november werd het startschot gegeven van een nieuw werkjaar voor Young Spirit Oostende. Alle gevormde jongeren uit de regio kregen onlangs op hun vormsel een uitnodiging voor de startactiviteit in het jeugdhuis van De Takel in Oostende. Op een speelse en zinvolle manier bezig zijn met ons christen-zijn is wat wij ook dit jaar willen aanbieden.

Rond 19 uur waren we blij enkele nieuwe gezichtjes te mogen verwelkomen uit Mariakerke, Stene, Konterdam en Oostende-Centrum, naast zij die vorig jaar ook al even geproefd hadden van ons aanbod. Paulus, de apostel, was onze speciale gast en hij vertelde aan de jonge christenen van Oostende, hoe hij – letterlijk – geraakt was door de man die hij oorspronkelijk vervolgde. Deze ontmoeting met Jezus had zijn leven overhoop gegooid. Hij had een Stem gehoord die hem opriep om over Jezus te gaan getuigen overal ter wereld, ook bij ons in Oostende. Paulus gaat dit jaar met ons mee op stap, maar hij niet alleen. Begeleiders-salesianen Pedro, Fred, Hoan en ook Kristine en Johan staan vanaf nu elke dinsdagavond klaar met de nodige spelletjes, maar ook met wat verdieping en een luisterend oor. Eenmaal per maand gaan we even dieper in op een bepaald thema en is er al eens tijd om een feestje te vieren, zo werd het programma voorgesteld. De ruimte van het jeugdhuis biedt dan weer plaats aan jongeren die even tot rust willen komen na een hectische (school)dag of week. Even weg uit een maatschappij die een enorme druk legt op mensen, ook op jonge mensen. We kijken dit jaar ook over de muur en nemen deel aan enkele activiteiten ingericht door IJD, de jeugddienst van ons bisdom. Wat zij betekenen voor ons en voor het jongerenpastoraal in de provincie legde Lisa, stafmedewerker bij IJD, even uit aan onze jongeren. Nadat we verder met elkaar kennis gemaakt hadden, genoten we nog van een hapje en een ‘mocktail’ en sloten we de avond af met een kort avondwoordje en een gebed.

Young Spirit Oostende wil jongeren die op zoek zijn naar zingeving een plaats aanbieden waarin ze kunnen groeien, andere jongeren ontmoeten, zich engageren en zo hun christelijke identiteit vorm kunnen geven. 12-plussers uit de omgeving van Oostende zijn elke dinsdag tussen 19 en 21 uur welkom tijdens de instuifmomenten van Young Spirit Oostende in jeugdhuis De Takel, Elisabethlaan 221. Voor de activiteiten kan je terecht op de Facebookpagina van Young Spirit Oostende. Wie lid wil worden, betaalt 10 euro en is zo verzekerd tijdens de komende activiteiten. We kijken er naar uit ook jou te mogen ontmoeten!

Meer info over YSO bij Pedro, 059 70 22 19 of via youngspiritoostende@gmail.com

Johan Vervaeke
Foto (c) YSO