Optreden Harmonie Bredene in St.-Jozefskerk

Optreden Harmonie Bredene in St.-Jozefskerk

7 juni 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 27 mei had de kerkraad van de parochie St.-Jozef Molendorp de Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Bredene onder leiding van Eric Vandekerckhove voor een 2e maal uitgenodigd in de St.-Jozefskerk om de vele aanwezigen een gevarieerde muzikale avond te bezorgen. Ook organist Jean-Pierre Hautekiet was opnieuw van de partij, dit keer samen met Joke Cromheecke, een dame die niet alleen de sterren van de hemel zong maar ook een gevoelige snaar wist te raken. De harmonie bracht tijdens enkele medleys muziek van Neil Diamond, Eric Clapton en Boney M. ten gehore, en nam ons verder mee op een trip door Amerika en naar de Flower Power van de jaren ’60.

Met Jean-Pierre en Joke genoten we dan weer van enkele bekende melodieën uit het repertoire van Händel, Schubert en Ennio Morricone. De viool werd even naar boven gehaald tijdens een fragment uit Vivaldi’s Winter uit de Vier Jaargetijden en Nocturne, een nummer waarmee Secret Garden ooit het Eurosongfestival won. Na afloop kregen alle muzikanten een verdiend applaus voor hun gewaardeerde bijdrage aan dit luisterrijke avondje uit! Wie wou kon nog even nagenieten met een babbel en een drankje.
(Johan Vervaeke)