Nieuwjaarsviering in de Pastorale Eenheid

Nieuwjaarsviering in de Pastorale Eenheid

18 januari 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 7 januari waren we vanuit de verschillende parochies uitgenodigd voor de nieuwjaarsviering voor de pastorale eenheid in de St.-Jozefskerk op ’t Sas. We mochten er tijdens de eucharistie vertoeven in het gezelschap van de drie wijzen die eer kwamen brengen aan het Kind. Dus brachten de misdienaars in het begin van de viering, net als de drie wijzen, gaven aan: water, licht en vuur, het Boek, een wegenkaart, bloemen, brood om te delen en wijn van vreugde.

Lectoren Hugo, Marijke, Xavier en Marleen lazen hierbij afwisselend een begeleidende tekst. In de homilie verwees pastoor Dirk nog even naar de visietekst bij het ontstaan van onze pastorale eenheid. Het begin van de kerkgemeenschap situeert zich aan het meer van Galilea. Uit de verschillende dorpen rond het meer verzamelde Jezus zijn eerste leerlingen en gaf hen een opdracht. Ook wij, verzameld rond het ‘meer’ van de Spuikom, moeten vissers van mensen worden, mensen samenbrengen, rond Hem samenkomen. Als geloofsgenoten mogen we, over de grenzen heen, samen op weg gaan en in eenheid samenwerken.

Deze samenwerking en verbondenheid was voelbaar in de viering maar ook achteraf tijdens de receptie waar 96 mensen nog even konden klinken op het nieuwe jaar. Bij een glaasje en een hapje werd teruggeblikt op het voorbije jaar en wie weet al nieuwe plannen gesmeed voor het komende…

Dankjewel aan iedereen die er voor zorgde dat we dit jaar samen konden inzetten. Dankjewel Jo, Lucienne, Mietje, Yvonne, Frieda, Marijke (2x!), Jeannette en Marleen voor het gezellig onderonsje in de winterkapel waar in de namiddag flink gewerkt werd aan de vele hapjes. 
(tekst & foto’s: Johan Vervaeke)