Samana Bredene viert Kerst

Samana Bredene viert Kerst

24 december 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 15 december was er een kerstviering van Samana-Bredene. Er waren maar eventjes 128 langdurig zieken en hun begeleiders aanwezig. De feestzaal van De Caproen op ’t Sas was goed gevuld. De tafels waren mooi versierd met voor iedere persoon een klein kerstboompje op een plaatje, met er rond mooie kerstversieringen. Voorzitster Cecile Verstraete had weer eens prima werk geleverd.

Eucharistieviering
Om 13.30 u. nam Cecile het woord om iedereen welkom te heten en eens kort het programma van de dag te overlopen. We begonnen met een eucharistieviering voorgegaan door pastoor Dirk Spanhove. Hij werd bijgestaan door Claudine Geerlandt, Yvonne Colpaert en Laurette Pauwaert die zorgden voor de lezingen. Patricia Vertriest had zoals gewoonlijk een koortje bijeengesprokkeld om te zorgen dat het zingen van de kerstliederen goed zou verlopen. Het was een koortje van 9 man (waaronder zes vrouwen). Gelukkig waren er meer vrouwen dan mannen in het koortje, vrouwen hebben een veel aangenamer stem.

Koffietijd en daarna ontspanning
Na de viering was er koffie of thee met een flink stuk lekkere taart. Op het podium verscheen Anneke Bo. Begeleid door mooie muziek op de synthesizer, bracht ze heel mooie Nederlandstalige meezingers uit de jaren 60 en 70. Er was een korte pauze voorzien van ongeveer 15 minuten en na haar tweede optreden, waarin ook kerstliederen en een tweetal Franstalige liedjes gezongen werden, was ze tegen 17 u. klaar met haar optreden. Ze kreeg een daverend applaus.

Samen aan tafel
De medewerkers van Samana kwamen aandraven met borden met op elk bord twee engelkoeken, één met rozijnen en één zonder. Er was ook weer koffie of thee naar believen. Van de engelkoeken bleef niets liggen. Zoals gewoonlijk was iedereen voorzien van een zakje of bakje om de overschot mee te nemen naar huis. Brood voor morgenvroeg. De medewerkers gingen ook nog rond met een cadeautje voor de langdurig zieken. Ze kregen elk een stuk toiletzeep verpakt in een washandje. Handig en praktisch! De kleine kerstboompjes op tafel mocht je ook meenemen. Alles verdween. Dat mooie werk van Cecile kon je toch zomaar niet achterlaten. Tegen 18 u. was iedereen verzadigd en was het tijd om terug naar huis te gaan. Dirk Declerck wenste iedereen een zalige Kerst en een goede thuiskomst. Het regende heel lichtjes, maar iedereen kon praktisch droog de auto in. Bij het uitstappen thuis was er al wat meer regen. Geen nood! Het was een leuke namiddag geweest met dank aan de vele medewerkers. Dank je wel Samana-Bredene. 
(Karel Fischer)