Een dag van dankbaarheid – de jaarlijkse verrassingsuitstap met onze misdienaars

Een dag van dankbaarheid – de jaarlijkse verrassingsuitstap met onze misdienaars

10 april 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Als een blijk van dankbaarheid voor hun toewijding en inzet, werden negen jonge misdienaars, variërend van 11 tot 16 jaar oud, getrakteerd door de twee pastoors op een bijzondere dag vol plezier en uitwisseling, een dag van gemeenschap vormen over de grenzen van drie kerken heen (St.-Antonius, St.-Rikier en St.-Jozef) en innerlijke verrijking.

(lees verder onder de foto)

V.l.n.r. Pastoor Nikolaas, Margot, Jonathan, An-Quynh, Anne-Sophie, Nele, Lily, Quynh-Lam, Ivan, Makar en pastoor Dirk. Ontbreken op de foto: Mike, Evelien en Alicia

De Paasmaandag begon met een eenvoudig maar betekenisvol dominospel, waarbij we niet alleen genoten van het spel zelf om de juiste namen te verbinden aan de juiste afbeeldingen, maar ook van de gelegenheid om te praten over verschillende objecten die worden gebruikt in de liturgie. Terwijl we de dominostenen plaatsten, deelden we onze favoriete verhalen uit de bijbel en verdiepten we ons in elkaars motivatie om misdienaars te zijn. De misdienaars vertelden ook of ze over hun geloof konden getuigen in hun eigen leefkring op school.

(lees verder onder de foto’s)

Na deze verrijkende gesprekken was het tijd om onze smaakpapillen te verwennen met een heerlijke maaltijd. We genoten van frietjes van de McDonald’s en zelfgemaakte vol-au-vent, die ons allen goed smaakten en ons voorbereidden op de rest van de dag.

(lees verder onder de foto’s)

Onze volgende bestemming bracht ons naar de schilderachtige polders van Slijpe, nog steeds met goed weer, waar we de kans kregen om te wandelen met alpaca’s. Terwijl we deze prachtige dieren vergezelden, leerden we interessante feiten over hen en deelden we momenten van verwondering over de schepping van God. Er waren heel wat quizvragen die we moesten beantwoorden zoals hoeveel magen een alpaca telt (3) en of deze bergdieren uit Zuid-Amerika kunnen zwemmen (ja!).

(lees verder onder de foto’s)

Na onze ontmoeting met de alpaca’s keerden we met de bus terug en brachten we nog wat tijd door op een nabijgelegen speelplaats, waar we ons innerlijk kind naar boven lieten komen en genoten van momenten van speelsheid en vreugde.

(lees verder onder de foto’s)

De dag werd afgesloten met een moment van evaluatie, waarin we samen reflecteerden op onze ervaringen en allen unaniem overeenkwamen dat het een bijzonder goede dag was geweest. Deze momenten van samenzijn, plezier en bezinning hebben ons allen dichter bij elkaar gebracht en ons nog meer verbonden met ons geloof en onze dienst aan de parochie.

Enkele getuigenissen van de misdienaars:

– Het leukste vond ik het wandelen met de Alpaca’s maar ook een foto nemen met Paco de Lama en Jack de Alpaca. Dat wordt een mooie herinnering aan een leuke ervaring. Ook het lekkere ijsje achteraf en het gezellig samenzijn binnen in de boerderij was tof. Tenslotte: het was lekker eten ! (Ann Sophie)

– Het was een heel unieke, maar leuke ervaring om met de alpaca’s te wandelen (Margot)

– Ik vond het leuk te wandelen met de dieren en te gaan naar plaatsen die we niet kenden. (Macar)

– Ik vond het vandaag een leuke dag. De spelletjes waren interessant en het eten was lekker. De wandeling met de alpaca’s was wel tof, maar ook met een beetje schrik.Het was wel een toffe en grappige dag met leuke mensen (An-Quynh)

– Ik vond het spelletje domino leuk, want je zit gezellig bij elkaar. Bij de dieren vond ik het tof om ze een keer te zien. En het eten was super lekker (vooral de frietjes!) Quynh-Lam

– Ik vond met de alpaca’s wandelen supertof. Ik was misschien een beetje bang van de alpaca’, maar ik heb wel de alpaca-quiz gewonnen ! Het was supertof ! (Lily)

– Ik vond het wandelen zeker ook leuk, maar ook dat we met de tram zijn geweest. En de frietjes van de Mac waren ook lekker!