Broederlijk Delenweekend op de Vuurtorenwijk

Broederlijk Delenweekend op de Vuurtorenwijk

26 maart 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

In het weekend van 22 – 24 maart konden we zowel op vrijdag als op zondag Broederlijk Delen steunen. Er waren dit weekend zo’n 40 vrijwilligers op één of andere manier in de weer geweest om wat te helpen bij de voorbereiding, achter de schermen of bij de opkuis… De opbrengst van de federale infoavond op vrijdag voor Broederlijk Delen was 153 euro en de solidariteitsmaaltijd zondagmiddag bracht 2.309 euro op! Van harte dank daarvoor!

Vrijdagavond was er in zaal Vuurtoren de federale infoavond van Broederlijk Delen, georganiseerd en ondersteund door onze plaatselijke wereldwinkel. We hadden weer een volle zaal met ook veel kinderen. Zij speelden en zongen samen met Jovo-Sas en het St.-Antoniuskoor. Er waren ook Zuiderse hapjes, een film over het leven in Guatemala en een voordracht door Joke Vandewalle, die namens Broederlijk Delen op bezoek ging bij de arme boerenfamilies. Een mooie getuigenis, een mooie avond, en iedereen tevreden! Dankjewel aan alle medewerkers in de zaal en in de bar!

Zondag was er dan onze jaarlijkse solidariteitsmaaltijd met 140 ingeschrevenen. Het was opnieuw een heerlijke maaltijd, klaargemaakt door een ploeg vrijwilligers en opgediend door een andere ploeg! Het was voor hen een erg drukke middag, maar alles verliep heel vlot, en iedereen ging heel tevreden weer naar huis. Ook voor de opkuis de volgende morgen kwamen heel wat vrijwilligers nog even een handje toesteken: prachtig! Alles samen waren zo’n 40 vrijwilligers in dit weekend op één of andere manier in de weer. Hartelijk dank!