Chiro Nelle en Chiro Sas trokken op kamp deze zomer

Chiro Nelle en Chiro Sas trokken op kamp deze zomer

16 september 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

Ieder jaar blikken we even terug op de zomerkampen die onze jonge mensen van onze jeugdbewegingen maakten. We kregen een verslagje van Chiro Nelle en van Chiro Sas.

CHIRO NELLE OP BIVAK TE OPOETEREN
Voor Chiro Nelle was het het eerste bivak met jongens en meisjes samen. Door de coronamaatregelen moesten we de groep in twee bubbels indelen. Zo’n 90 ‘Chirowiets’ beleefden er – ook al was het niet makkelijk – een fantastisch kamp. Tegen het einde van het kamp merkten we dat we één grote familie waren, waar klein en groot zich thuis voelde zoals wellicht nergens elders. We zagen er niets dan blije gezichten en helpende handen. En een leiding en een kookploeg die zich 100% ingezet heeft. Op onze bivakweide zagen we sterke programma’s, in onze refter en tent aten we onze buikjes vol en we zongen ook iedere dag onze vreugde uit. En met ons bivakthema ‘Waterschapsheuvel’ leefde iedereen mee. Proficiat aan iedereen die er bij was!

CHIRO SAS OP KAMP IN ZUTENDAAL
Op 1 augustus was het zo ver! Chiro Sas kon eindelijk op kamp vertrekken. De magische Roelerhutten, midden in de (sprookjes)bossen in Zutendaal, waren een droomlocatie. Onze vaste gezellige bubbel werd aangevuld door nieuwe toppers die eens wilden proeven van Chiro en van op kamp gaan. De kookploeg zorgde dan weer voor ongelofelijk lekker eten. Doordat we met z’n allen net met minder dan 50 waren was opsplitsen niet nodig. Buiten handen wassen, handen wassen en, je raadt het nooit, nog eens handen wassen heeft corona voor ons weinig roet in het eten gegooid. Iedereen hielp Hans & Grietjes ouders te zoeken, gelukkig maar! Ook Repelsteeltje, Transepoester, Vrouw Holle, De 3 biggetjes, De Sprookjesboom en vele andere bewoners van het sprookjesbos maakten het kamp nog spannender. Het kamp bracht ons dit jaar nog dichter bij elkaar en we hopen iedereen terug te zien op 20 september op onze startdag.
(Ian Lataire)