Bedevaart naar Meetkerke op zaterdag 21 mei

Bedevaart naar Meetkerke op zaterdag 21 mei

11 mei 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Meetkerke is door de eeuwen heen een plaats van gebed geweest. Hier ontmoet u God, hier begroet u Maria. De kerk van Meetkerke is sinds haar hele traditie toegewijd aan Maria Ten Hemel opgenomen. Het pronkstuk van deze kerk is het mooie O.-L.-Vrouwebeeld uit de 15e eeuw dat volgens de legende in volle zee opgevist werd door Blankenbergse vissers. Nadat het in twee kerken werd geplaatst (te Uitkerke en Vlissegem), vond men het telkens opnieuw aan het strand. Men bond het beeld vast op een jonge ezel en stuurde die de polders in. Regelrecht liep het dier naar Meetkerke.

Op zaterdag 21 mei trekken wij met onze PE Galilea Bredene-Vuurtoren voor de 19e keer naar Meetkerke op bedevaart. Wij vertrekken om 6 u. aan de St.-Antoniuskerk en gaan de volle 19 km te voet! Mensen van Bredene kunnen aansluiten om 6.20 u. (aan het zwembad), om 6.30 u. (aan de watertoren) of om 6.50 u. (aan de Blauwe Sluis).

We gaan ook in groep met de fiets. Dan vertrekken we om 8.30 u. aan de St.-Antoniuskerk en rijden in een gezapig tempo en onder begeleiding naar Meetkerke.

We voorzien om tegen 10.15 u. in Meetkerke te zijn en houden een kort bezinningsmoment in de kerk. Daarna sluiten wij af met een drankje in een plaatselijke herberg en worden we daarna terug naar huis gebracht.

IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM. Als je meewil gelieve dan een seintje te geven aan pastoor Dirk (0494 18 58 95) of aan Daniel Steyaert (059 32 28 72) als je liever met de fiets gaat.

Wij zoeken ook ieder jaar mensen die met de auto komen en op het einde de wandelaars veilig terug naar huis brengen.