Kermiszondag op de Vuurtorenwijk

Kermiszondag op de Vuurtorenwijk

5 juni 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Vissersmis op Kermiszondag

Op zondag 16 juni is het weer Kermiszondag op onze Vuurtorenwijk. Kermiszondag heeft alles te maken met het patroonfeest van onze parochie en met de visserij. Zoals ieder jaar staat op deze dag de Vissersmis centraal. Wij gedenken er heel speciaal de vissers van de Vuurtorenwijk die op zee zijn omgekomen – wij bidden God om bescherming, maar wij danken ook om alles wat de zee ons schenkt. De Vissersmis vangt aan om 9.30 u. in de Sint-Antoniuskerk.

We proberen er ook dit jaar weer een heel verzorgde viering van te maken met gans onze parochiegemeenschap. Daarom werd deze viering voorbereid door onze liturgische werkgroep, in samenwerking met mensen uit de visserij en mensen uit de Koninklijke werkgroep Vuurtoren – en met medewerking van het Onze-Lieve-Vrouwecollege afdeling Vuurtorenwijk. Ons Sint-Antoniuskoor en ons kinderkoor zorgen weer samen voor de muzikale omlijsting.

Na de Vissersmis is er nog een uitgebreide receptie in de kerk.
(met bijzondere dank aan de Kon. Werkgroep Vuurtoren, de Kerkfabriek St.-Antonius, de Parochie St.-Antonius en de Vrienden van de Vuurtorenwijk)

Word wakker met een (h)eerlijk Oxfam ontbijtbuffet

Zondag 16 juni – 7.45 u.-10.30 u. – Zaal Vuurtoren – Laat je eens verwennen en schuif aan voor een gezellig ontbijtbuffet (met croissant, kraakverse broodjes, koffie uit Congo, verschillende soorten thee uit Sri Lanka, Braziliaanse fruitsap, confituur, choco, hagelslag, honing, ontbijtgranen, vers fruit, bio yoghurt, diverse kasen, hesp, zeekip, eitje, chocolade, honingkoek, speculoos… en een glaasje schuimwijn. Het aangeboden beleg is afkomstig uit de Wereldwinkel of van lokale, duurzame en biologische landbouw.

Volwassenen betalen 15 euro, kinderen tot 12 j. 6 euro en kinderen jonger dan 3 j. mogen gratis. Inschrijven tot woensdag 12 juini bij Dirk Spanhove, St.-Antoniusplein 1, 0494 18 58 95 of via oostende-vuurtorenwijk@oww.be. Betalen kan ook door storting op BE27 1431 2779 4773 met vermelding: “ontbijtbuffet + aantal volw. + kinderen

Paëlla-avond in Zaal Vuurtoren

Vanuit het zaalcomité zijn er nog 2 bijkomende activiteiten rond en in Zaal Vuurtoren:
– Een straatcafé op zaterdag- en zondagmorgen vlak voor de zaal.
– En een Paëlla avond ’s avonds vanaf 18.30 u.: aperitief-paëlla-dessert voor de prijs van 30 euro. Inschrijven vooraf (tot en met 9 juni) door overschrijving op rek. van Zaal Vuurtoren (BE69 7995 5021 1078) met vermelding van naam en aantal personen. Kinderen (tot 12 j.) aan 15 euro. Je kan ook komen betalen bij Sophie Omez, Werktuigkundigenstr. 12 of via omezsophie@gmail.com of 0473 52 86 61

Fototentoonstelling 125 jaar Sint-Antoniusparochie

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni 2024 kun je in de Sint-Antoniuskerk, op het Sint-Antoniusplein op de Vuurtorenwijk, terecht voor de fototentoonstelling ‘125 jaar Sint-Antoniusparochie’. Op de tentoonstelling krijg je een gevarieerd overzicht van wie er actief was en wat er zoal gebeurde sinds de oprichting van de parochie in 1899. Verenigingen als KAV, Missienaaikring, Sint-Antoniuskring, het kinderkoor of het toneel; de processies; de twee kerken, de noodkerken en de (plannen van de) nooit gebouwde kerk; de pastoors, onderpastoors en andere medewerkers; de communicanten… en tal van andere onderwerpen komen aan bod in meer dan 200 foto’s, aangevuld met oude plannen en affiches. Deze sfeervolle expo wordt georganiseerd door de Vrienden van de Vuurtorenwijk. De inkom is gratis, op vrijdag en zaterdag van 9 tot 18 uur, op zondag van 10.30 tot 18 uur.