Instapviering ‘vasten’ met eerste communicanten

Instapviering ‘vasten’ met eerste communicanten

21 maart 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

In het weekend van 17-18 maart vond in de vier kerken een instapviering plaats voor alle eerste communicanten. Bij het binnenkomen mochten de kinderen hun naam schrijven op een post-it. Tijdens het openingslied werden deze opgehangen aan het menubord. De viering zelf stond in het teken van het graankorreltje, dat zichzelf verliest, sterft en in de aarde valt… om nieuw leven te laten geboren worden. In de eerste lezing was het kleine zaadje bang voor wat komen zou onder de grond. Een ander zaadje stelde het gerust door te zeggen dat het eerst moest openbreken vooraleer te groeien tot een mooi plantje. Het woord ‘openbreken’ stond ook op het bord in het teken van de vasten. In het evangelie werd dan duidelijk dat het hier eigenlijk over Jezus zelf ging die eerst moest sterven om opnieuw te kunnen leven. Schuld- en voorbeden werden door de kinderen voorgelezen terwijl ze allen vooraan stonden om de acclamatie tussendoor te zingen. Bij het Onze Vader werden ze nog eens naar voor geroepen om flink mee te bidden. Dit lukte al aardig bij de meesten. Het was fijn om opnieuw veel jong volk in de kerken te zien. We hopen dat Gods boodschap in hen gezaaid mag worden en vruchten dragen op weg naar de eerste communie. De foto’s zijn genomen tijdens de viering in St.-Theresia door parochieassistent Johan.