Eerste communie in St.-Antonius

Eerste communie in St.-Antonius

19 juni 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Zondag 3 juni was ook op de Vuurtorenwijk een stralende dag. Samen met vele parochianen en familie van 20 kinderen (uit het O.-L.-Vrouwecollege en van bij de Morootjes) hadden we de viering voorbereid met heel wat enthousiaste ouders, die zelf voor versiering en teksten zorgden. Uiteraard kregen we weer veel hulp van de leerkrachten Sandra en Keana van OLVO Vuurtoren en van de godsdienstleerkracht Jeroen van de Morootjes.

Ons valt ieder jaar enorm op hoe die leerkrachten een echte moeder of vader betekenen voor hun kinderen. Een dikke proficiat en dank.

De kinderen werden in de zang geholpen door verschillende zangstonden in de klas en met alle andere leerjaren in de turnzaal. De twee repetities samen met de ouders waren (vooral voor het toneeltje) ook noodzakelijk en zo voelde iedereen zich betrokken in die viering. De kinderen werden door hun ouders per gezin binnengebracht tot aan het altaar en ook de communie gebeurde samen met hen. Het Sint-Antoniuskoor en het kinderkoor zongen samen en ondersteunden zo de eerste communicanten. We zagen achteraf niets dan blije en lovende gezichten. En dat deed ons, de parochie en alle aanwezigen zo veel deugd. God zij dank!
(priester Dirk)

Het centrale thema voor alle Eerste Communicanten van onze Pastorale Eenheid

De eerste communicantjes op de Vuurtorenwijk