Paasfeest OKRA-Bredene

Paasfeest OKRA-Bredene

30 april 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 23 april waren 140 Okra-leden samengekomen in De Caproen voor de Paasviering. Om 14 u. nam Guido Van Eylen het woord en heette iedereen van harte welkom. Voorzitter Marnix was op reis met de CD&V-senioren naar de Moezel. Daarom nam Guido zijn plichten over. Iedereen zette zich klaar voor de Paasviering.

Gebedsdienst
Priester Dirk Spanhove ging voor in de gebedsdienst. Pol Vanderghote zorgde voor een bezinningsmoment. Bestuursleden brachten de symbolen van de verrijzenis aan. 1. Ze brachten een bronzen klok aan. Dit symbool stond voor nieuw leven. De Heer is verrezen.  2. Ze brachten het licht binnen met de Paaskaars, dat verwijst naar Jezus, het licht van de wereld. 3. Er werd ook een kruik met water aangebracht die gezegend werd. Met dergelijk water werden wij gedoopt.

Koffie en omhaling
Er was koffie of thee naar believen en er stond ook voor iedereen een paasnestje klaar. Een lekker gebakje, paaswerk van bakker Saïd Dewulf. Tijdens de koffie gingen bestuursleden rond voor een omhaling ten bate van de ouderenzorg in Bangladesh. Dit bracht 165.10 euro op. Wel bedankt Okra-leden. Bangladesh, officieel de Volksrepubliek Bangladesh, is een land in Zuid-Azië. Het land wordt aan drie zijden begrensd door India, maar heeft in het zuidoosten ook een stuk grens met Myanmar. In het zuiden heeft Bangladesh een kustlijn aan de Golf van Bengalen. Bangladesh, letterlijk: “land van de Bengalen”, telt 168 miljoen inwoners waarvan 85 % Islam, 12 % Hindoe en kleine aantallen Boeddhisten en Christenen.

Goochelaar en komiek Di Stefano
Di Stefano, een Vlaming met Italiaanse roots uit een ver verleden bracht ons een echt komische goochelshow. Hij was werkelijk een goochelkomiek. Iets wat niet veel voorkomt. Een goochelaar goochelt en meer niet. Een komiek doet de zaal lachen maar goochelt niet. Di Stefano was een krak in beide functies. Flink werk van hem. Verbazend en leuk! Hij haalde veel trucs uit met speelkaarten. Telkens werd hij bijgestaan door iemand die hij opriep uit de zaal.

Lekkere grote paaskoeken
Na een korte pauze was Di Stefano tegen 17 u. klaar met zijn optreden. Dan was het onze beurt om de maag te vullen. Iedereen kreeg twee reusachtige paaskoeken voorgeschoteld met koffie of thee naar believen. Het smaakte voortreffelijk. Onmogelijk om alles naar binnen te werken, maar toch bleef er niets liggen. Natuurlijk niet, in de plastiek zak ermee. Tegen 18 u. liep de zaal leeg. Iedereen trok tevreden naar huis. Wel bedankt Okra en de vele medewerkers.
(Karel Fischer)