Paasfeest OKRA Vuurtoren

Paasfeest OKRA Vuurtoren

17 april 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Donderdag 5 april – Het OKRA-paasfeest begon zoals altijd met een moment van bezinning, klaargemaakt door priester Dirk en Willy. Als we Pasen vieren, dan vieren we de verrijzenis van Jezus. Het brandend lichtje dat we kregen bij het binnenkomen, verwees naar die verrezen Jezus en die hopelijk een klein lichtje mag betekenen in ons verder leven als oudere! Willen wij hopen dat de 91 aanwezige leden wat licht, wat leven hebben ontvangen… Het was opvallend stil en rustig tijdens die bezinningsmomentjes, ook wanneer we Stef Bos’ lied beluisterden: ‘al weet ik dat ik nooit zal weten wie ik ben, ik weet dat JIJ er bent … en dat maakt van mij een beter mens!’ Wij mochten zitten aan rijkversierde tafels… en dan was er koffie bij een bordje met gevarieerde snoepjes! Intussen speelde en zong onze muzikant Johnny alsmaar door en die blijkbaar weinig aandacht kreeg van de feestvierders. Ook het dansen was maar povertjes, niet als naar gewoonte! De traditionele tombola kreeg wel meer aandacht: spannend! Heb je prijs? De ene al meer dan de andere! Denise mocht de eerste prijs uitkiezen en dat was nog niet genoeg, haar andere twee nummers werden ook uitgeloot… en dan mochten we, bij een zelfgekozen drank, smullen van allerlei breughelstukjes op een groot bord. Rijkelijk! té veel? Heel wat verdween in de “sjakosj”! Nu kwam er ook meer schot in het dansen en daar kwam zelfs een tafel-servettenzwaai bij te pas. Zonder een paasgeschenk mochten we niet huiswaarts keren… en dan kwam de grote opruim en opkuis, waarvoor ook aan allen onze gewaardeerde dank!
(Willy)

Laat ons dankbaar zijn om OKRA die ons vandaag drie dingen aanbood: bezinning, ontmoeting en ontspanning!