Kermiszondag op de Vuurtorenwijk

Kermiszondag op de Vuurtorenwijk

18 juni – Hoogdag op de Vuurtorenwijk met de jaarlijkse Kermiszondag. Centraal stond als steeds de plechtige Vissersmis, voorbereid door de liturgische werkgroep en met medewerking van heel velen: kinderkoor, St.-Antoniuskoor, leerlingen van onze basischool O.-L.-Vrouwecollege en van de Ibis, misdienaars en lectoren, en medewerkers uit de visserij, de handelaarsbond en de werkgroep Vuurtoren.

Vissers plaatsen het beeld van St.-Antonius centraal
Kleine vissertjes brengen kleine lichtjes naar voor
Aalmoezenier van de visserij, Dirk Demaeght, eert de overleden vissers

Davidsfonds Vuurtoren had intussen voor een stevige tentoonstelling gezorgd en toonde 3 dagen lang monsterboeken van onze vissers. Velen kwamen zo in onze kerk eens langs…

Zondag 5.30 u.: al vroeg uit de veren voor de dauwtrip

Op Kermiszondag zelf begonnen we met een mooie dauwtrip o.l.v. Marleen en Wil, zorgden onze vrijwilligers van de Wereldwinkel voor een (h)eerlijk ontbijt (165 deelnemers) en was er tot ’s avonds een straatcafé vlak voor Zaal Vuurtoren met lekkere vis, frietjes of pannenkoeken en met medewerking van Chiro Speelvogels & Chiro Noorderwind, KWB Vuurtoren & fietsploeg de Korre, OKRA Vuurtoren en ons zaalcomité. Heel veel dank aan iedereen! We zullen vast en zeker weer een mooie som bijeengesprokkeld hebben voor het verder onderhoud van onze zaal.

Een lekker ontbijt klaargemaakt door onze Oxfam-Wereldwinkel
Visbakker Milo tijdens het straatcafé aan zaal Vuurtoren
Lekkere frietjes bij onze Chiroleiding
Vrolijke barkeepers in de grote tent
Verse pannenkoeken met enthousiasme klaargemaakt

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Op Kermiszondag 18 juni vertrokken catechist Johan Devoldere en koorlid Marc Willem per fiets naar Santiago de Compostella. Wij mochten hen zegenen bij hun start en een hele groep familie en vrienden kwam hen uitzwaaien. Wij wensen hen mooie dagen, veel vriendschap en vreugde en we bidden dat ze veilig en wel mogen aankomen en terugkeren!