Vastentochtspel voor eerste communicanten Sas & Dorp

Vastentochtspel voor eerste communicanten Sas & Dorp

6 april 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 19 maart maakten de eerste communicanten van St.-Jozef en St.-Rikier tijd om, samen met het gezin, op speelse wijze kennis te maken met de veertigdagentijd en de Goede Week. Het spelbord, in de vorm van een ganzenspel, bevatte 40 voetjes. Bij het gooien met de dobbelsteen kwamen de kinderen op een voetje terecht en mochten ze een opdracht uitvoeren. Denk- en doe-opdrachten wisselden elkaar af. Er zaten ook enkele praktische proeven tussen zoals ‘het trekken door de Rode Zee’ of geblinddoekt een parcours afleggen in de voetsporen van Bartimeüs. Ook een opdrachtje rond Broederlijk Delen kwam aan bod. Eens aangekomen bij Pasen mochten alle kinderen een hartje aan de paasboom hangen. Gelukkig konden we rekenen op de hulp van juf Els en juf Farah om dit alles in goede banen te leiden. Achteraf hoorden we niets dan positieve reacties over de aangeboden activiteit waarbij iedereen een leuke en leerrijke namiddag beleefde.

(c) Johan Vervaeke