Kindernevendiensten in St.-Jozefskerk

Kindernevendiensten in St.-Jozefskerk

28 december 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

In aanloop naar Kerstmis was er in de St.-Jozefskerk tijdens de advent in elke viering een kindernevendienst voorzien voor de eerste communicanten. Elke week werd een kaarsje op de adventskrans ontsteken en iets meer van het zinnetje ‘Wij krijgen warmte en licht met Kerst’ onthuld. Marleen startte telkens met een passend verhaal en stelde daarover vraagjes aan de kinderen. Nadien werd iets kleins geknutseld dat de kinderen tijdens de offerande naar de kerststal brachten. Ook Marijke nam een nevendienst voor haar rekening. Priester Nikolaas was te gast met een Godly Play-verhaal over de advent. Hij vertelde dan weer over de vier kaarsen, terwijl Maria en Jozef op weg zijn naar Bethlehem. Elke week werden ook de beeldjes van de kerststal uitgepakt. Op die manier werden de kinderen betrokken bij de adventstijd en keken we samen uit naar de geboorte van Jezus.
(tekst en foto’s: Johan Vervaeke)