Bosklassen met VBS Duinen

Bosklassen met VBS Duinen

2 november 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

We zijn met het 5e en 6e leerjaar op bosklassen geweest naar Spa. Onze eerste stop was in Monde Sauvage, een dierenpark. Daar zijn we naar dierenshows geweest van papegaaien, zeeleeuwen en nog veel andere dieren. We hebben daar een pratende kaketoe gezien.

De volgende dag deden we een lange wandeltocht naar het kasteel van Franchimont. Het was de hele tijd aan het regenen. Bij het kasteel aangekomen hebben we de ‘slag van Franchimont’ gespeeld.

Woensdag zijn we naar Spa Monopole geweest en we kregen daar een gratis drankje met smaak om te proeven. Die namiddag gingen we naar een klimparcours. Er was een hoogteparcours en een parcours over water. Die avond deden we ook nog pyjama-bingo.

Donderdag maakten we een dagwandeling naar de Hoge Venen en op de terugweg konden we door een rivier terug. Die avond was het casino-avond, waar we leuke spelletjes speelden. Als beloning kregen we een drankje en een zakje chips.

Vrijdagochtend hebben we onze koffers gemaakt om te vertrekken naar huis. We zijn eerst nog gestopt in de steenkoolmijn van Blegny. Daar kregen we een rondleiding van een gids. Toen aten we daar ook onze lunch op. Daarna vertrokken we huiswaarts!  (Milla Lannoo en Julie Clibouw, 6e leerjaar VBS Duinen)